TV3 Sahkan Awal Ashaari & Zizan Razak Pengacara Tetap 'Melodi' - Hiburan | mStar

TV3 Sahkan Awal Ashaari & Zizan Razak Pengacara Tetap 'Melodi'

Awal Ashaari
Awal Ashaari

PETALING JAYA: Stesen televisyen TV3 akhirnya mengesahkan secara rasmi aktor Awal Ashaari dilantik sebagai pengacara tetap rancangan Melodi bagi menggantikan Dira Abu Zahar.

Awal Ashaari akan berganding dengan Zizan Razak pada awal Jun depan.

Penerbitnya Azman Abd Gafar berkata, pemilihan Awal itu adalah satu strategi berdasarkan sesi pemilihan calon pengantara yang telah dilakukan beberapa bulan sebelum ini.

"Kami yakin bakat dan potensi yang ada pada Zizan dan Awal kerana mereka mampu mengendalikan rancangan dengan keunikan tersendiri. Malah mempunyai kelompok peminatnya tersendiri.

"Bukan sekadar bertumpu kepada gurauan dan usikan semata-mata, jika diberi peluang, gandingan Zizan dan Awal mampu menyerikan program ini dengan corak pengacaraan yang sudah sebati dengan penonton.” katanya dalam satu kenyataan media yang dikeluarkan di sini, Isnin.

Tambah Azman, pihaknya juga telah melakukan perbincangan dengan Dira dan wanita itu akur dengan keputusan untuk berundur daripada Melodi.

"Dira membuat keputusan mengundur diri kerana ingin lebih menumpukan masa dan tanggungjawab kepada pelajaran dan juga perniagaannya.

"Pihak produksi dan TV3 akan terus menyokong Dira yang sememangnya berbakat bukan sahaja di dalam bidang pengacaraan malah juga lakonan.

"Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan terima kasih kepadanya yang sentiasa komited bersama kami sejak Mac tahun lalu hinggalah ke penghujung bulan Mei ini," ujarnya.

Bagaimanapun, Azman berharap, perubahan pengacara yang dilakukan tidak memberi pandangan negatif masyarakat.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain