Safura Mengaji Al-Quran Bila Teringat Arwah Anak - Hiburan | mStar

Safura Mengaji Al-Quran Bila Teringat Arwah Anak

Safura mendukung Yusoff di samping suaminya, Sharonizam Noor.
Safura mendukung Yusoff di samping suaminya, Sharonizam Noor.

PETALING JAYA: Pelakon Safura Yaacob mengikut pesanan arwah bapanya untuk membaca surah Al-Fatihah dan mengaji Al-Quran apabila teringatkan arwah anaknya, Nur Aisyah Mariam yang meninggal dunia pada 12 September lalu.

Menurut Safura, beberapa hari sebelum arwah bapanya meninggal dunia selepas pemergian anaknya, arwah bapanya sempat memberikan nasihat dan pesanan.

“Arwah bapa saya memahami perasaan saya yang kehilangan anak dan sehingga sekarang saya masih terkenangkan Mariam dan terpaksa menangis untuk melepaskan perasaan ini.

“Bagaimanapun dalam masa yang sama saya reda dengan pemergiannya dan arwah ayah pesan kalau teringatkan dia, selalu baca Al-Fatihah dan mengaji untuk mendapat jiwa yang lebih tenang,” katanya kepada mStar Online.

Selepas kehilangan dua insan tersayang, Safura yang sedang hamil lebih 7 bulan diuji lagi apabila anaknya yang keempat, Yusoff Firdaus berusia 1 tahun 11 bulan dimasukkan ke hospital kerana mengidap demam dan paru-paru berair.

“Alhamdulillah, selepas dikeluarkan dari hospital pada dua minggu lalu, Yusoff sudah sembuh dan boleh menjalani kehidupan seperti biasa.

“Sekarang, saya juga terpaksa berehat daripada lakonan disebabkan sedang sarat mengandung.

“Apabila saya menyibukkan diri dengan anak-anak, sekurang-kurangnya rasa sedih kepada Mariam terubat sedikit,” ujarnya.

Safura bakal muncul dalam supertelefilem Parit Jawa di Astro Box Office Movie Tayangan Hebat (saluran 952) pada Disember ini.

Artikel Sebelum

Osman Ali Gemar Terbit Filem Adaptasi Novel

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Ustazah Nur Farhana agak lemah - Adik