suria

Fauzi Nawawi Anggap Kemenangan Lisdawati Sebagai Pengajaran

Fauzi Nawawi
Fauzi Nawawi
Fauzi Nawawi

KUALA LUMPUR: Pelakon Fauzi Nawawi menganggap kemenanggan isterinya, Lisdawati Nazaruddin dalam kes saman fitnah berhubung penerbitan artikel isu hutang di sebuah majalah hiburan sebagai pengajaran kepada semua orang, terutama golongan artis.

Kata Fauzi, apa yang berlaku itu akan menyedarkan orang ramai agar lebih berhati-hati ketika bercakap terutamanya mengenai perkara yang boleh menjatuhkan maruah seseorang.

"Alhamdulillah kemenangan berada di sebelah kami, kami tidak pernah peduli tentang duit kemenangan tersebut sebaliknya maruah yang selama ini tercalar sudah terubat.

"Saya tidaklah berasa gembira kerana menang tetapi lebih menjadikannya sebagai pengajaran kepada semua orang agar tahu batas percakapan," katanya ketika ditemui pada sidang media majlis pelancaran teater Se-Merah Padi, di sini, Rabu.

Terdahulu, pada Isnin, aktres Nadia Mustafar diarahkan untuk membayar ganti rugi berjumlah RM50,000 kepada dramatis, Lisdawati dalam saman fitnah berhubung penerbitan artikel isu hutang di majalah Media Hiburan, enam tahun lalu.

Bagaimanapun, ketika ditanya tentang apa yang ingin dilakukan dengan wang kemenangan tersebut, Fauzi berkata dia tidak campur tanggan dalam urusan wang tersebut.

"Saya tidak ada kena-mengena dengan hal ini, itu adalah duit Lisdawati dan hanya dia yang berhak atas duit tersebut.

"Sejak berkahwin memang saya menyerahkan segala urusan kewangan kepada dia kerana saya seorang yang boros," katanya.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain

TMJ beri bayangan KJ bakal jadi CEO JDT