Laurence Fishburne Tinggalkan 'CSI' - Hiburan | mStar

Laurence Fishburne Tinggalkan 'CSI'

Laurence Fishburne
Laurence Fishburne

LOS ANGELES: Bintang utama siri CSI, Laurence Fishburne akan meninggalkan siri tersebut hanya selepas dua musim membintanginya.

Agensi berita Reuters yang memetik beberapa penerbitan Hollywood melaporkan, Fishburne, 49, yang memegang watak ahli patologi Dr Raymond Langston, telah memilih untuk tidak memperbaharui kontraknya apabila siri tersebut memasuki musim baru September depan. Ia adalah musim CSI yang ke-12.

Pemenang anugerah Emmy dan anugerah Tony itu menyertai siri CSI pada musim 2008-2009 sebagai pengganti kepada pemegang watak utama asal siri tersebut, William Peterson.

CSI berada dalam ranking ke-10 siri televisyen paling popular di Amerika Syarikat musim lalu dan ditonton oleh 13 juta penonton, jumlah yang jatuh mendadak berbanding 17.6 juta penonton sejak Petersen meninggalkan siri tersebut.

CBS, penerbit siri itu masih belum membuat pengumuman rasmi berhubung status Fishburne atau siapa yang bakal mengambil alih tempatnya.

Bintang filem Matrix itu dikatakan sedang menimbang untuk kembali ke layar perak sepenuh masa.

Walaupun rating CSI telah menurun di Amerika Syarikat tetapi francais “CSI: Miami" dan "CSI: New York" adalah merupakan produk televisyen negara itu yang paling berjaya pada era ini apabila dieksport dan diberi lesen tayangan di lebih 200 buah negara seluruh dunia.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Album Lady Gaga Disita Di Lubnan

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel