suria

Dayang Nurfaizah Hilang Pengurus

Dayang Nurfaizah
Dayang Nurfaizah
Dayang Nurfaizah

PETALING JAYA: Penyanyi Dayang Nurfaizah memberitahu berita sedih bahawa dia bakal kehilangan pengurusnya, Shaliza Kader Sultan yang tidak menguruskannya lagi berkuatkuasa awal tahun hadapan.

Menurut Dayang, Shaliza yang telah mengurusnya hampir 10 tahun berbuat demikian bukan kerana mereka mempunyai masalah tetapi dia perlu mengikut suaminya ke Amerika Syarikat.

"Ini tidak bermakna hubungan saya dan Kak Liza putus begitu sahaja. Kak Liza akan membantu untuk saya mempelajari selok-belok pengurusan artis terlebih dahulu," katanya.

Dayang berkata demikian pada sidang akhbar pra dengar album Dayang, Sayang & Cahaya di Menara Mustapha Kamal, PJ Trade Center, Khamis.

Album terbaru itu memuatkan 12 buah lagu yang majoritinya berunsurkan percintaan.

Antaranya, Mulanya Di Sini, Sayang, Rahsia cinta, Sabarlah, Kau Bintangku, Stay, Sempurna Selamanya, Hingga Ke Akhirnya, Saat Itu, Life With You, Perlukan Cinta dan Ku Temu Cahaya yang menjadi lagu tema Yayasan Aid Malaysia.

Album itu diterbitkan oleh syarikat Dayang sendiri iaitu DN&AD Entertainment Sdn Bhd.

Sementara itu, Dayang memberitahu, dia tidak tergesa-gesa mencari pengganti Shaliza kerana memerlukan masa untuk mencari mereka yang berpotensi menjadi pengursnya.

Ini kerana, katanya, perlu wujud keserasian antara dia dan orang yang dilantik menjadi pengurus.

"Saya lihat terdapat hikmah di sebalik kejadian ini kerana saya perlu belajar berdikari selepas ini," katanya.

Tambah Dayang, dia kini mempunyai pembantu yang menguruskan emel, serta teknologi maklumat yang dapat membantunya berurusan dengan Shaliza kelak.

Artikel Sebelum

Zaquan Puji Badan Ayu Semakin Langsing

Artikel Berikut

Ijoy Terkena Demam Denggi

Artikel Berkaitan

Artikel Lain