Pelbagai Anggapan Kematian Park Yong-ha - Hiburan | mStar

Pelbagai Anggapan Kematian Park Yong-ha

KEMATIAN bintang Winter Sonata Park Yong-ha, yang membunuh diri di rumahnya Rabu lalu masih belum dipastikan puncanya.

Sejak bapanya menderita sakit kanser perut, Park melalui hari-hari yang sangat sukar. Dia khuatir tentang kesihatan bapanya yang semakit teruk akibat penyakit itu.

Manakala, seorang rakan kepada aktor berusia 32 tahun ini memberitahu Park mengambil keputusan untuk tinggal dan menjaga bapanya sepenuh masa. Rasa sayang terhadap ayahnya sehingga menyebabkan dia seperti menyalahkan dirinya sendiri.

Selain perasaanitu, alasan lain dia yang memungkinkan dia membunuh diri ialah kegagalan perniagaan yang diusahakannya.

Pemuda yang lahir pada 12 Ogos 1977 itu mempunyai perniagaan sendiri dan ayahnya merupakan pengarah kepada syarikat yang diusahakannya.

Seperti dipetik portal Soompi, perniagaan yang dijalankan Park dan bapanya itu tidak berjalan lancar. Salah seorang pengurus di perusahaan itu telah melakukan penyelewengan kewangan sehingga menyebabkan perusahaan tersebut rugi.

Masalah semakin rumit apabila bapanya berhutang dengan jumlah yang besar kerana mahu melangsaikan hutang orang lain. Park juga dikatakan berniat untuk menjual keretanya bagi melaksanakan hutang itu.

Sementara itu, pelantun lagu Just For Yesterday itu juga menderita penyakit insomnia sejak 14 tahun lalu. Ia dikatakan berlaku sejak memulakan kerjayanya dalam dunia hiburan.

Menerusi akaun Twitternya, Park pernah memberitahu bahawa dia mengambil ubat tidur setiap malam.

Adakah semua hal ini menyebabkan Park menggantung diri di rumahnya? Yang pasti, pemenang Best Asian Artist dalam Japan Gold Disc Awards itu tidak meninggalkan sebarang surat sebelum bunuh diri.

Dia hanya sempat mengucapkan maaf berkali-kali kepada bapanya pada malam sebelum kejadian.

Biarpun penyebab kematian Park belum diketahui, keluarga menolak tubuh Park dibedah siasat. Mendiang bintang filem The Scam itu disemadikan dengan upacara tradisional Buddha, semalam.

Artikel Sebelum

Konsert Gambus Percuma Hari Ini & Esok

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

WKB 2030: Perangi rasuah, selamatkan pembangunan ekonomi negara

TUN Dr Mahathir Mohamad ulangi saranan supaya menghapuskan gejala rasuah dan penyalahgunaan kuasa yang menghalang pengagihan kekayaan secara adil.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 sasar rapatkan jurang pendapatan rakyat... ini fakta penting yang anda perlu tahu

EKONOMI negara akan distruktur semula menerusi Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030).

default image

Teknologi analitik data raya asas pelaksanaan inisiatif kerajaan masa depan – Saifuddin Nasution

PROGRAM Subsidi Petrol merupakan inisiatif kerajaan untuk meringankan beban isi rumah berpendapatan rendah melalui pengagihan semula subsidi petrol.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030... ketahui suara dan harapan rakyat

RAKYAT menantikan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030 yang dapat memberi manfaat kepada segenap lapisan masyarakat.

default image

UMP terajui usaha perkasa TVET di negara ini

SELEPAS 17 tahun ditubuhkan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini merupakan salah satu universiti utama di negara ini yang menawarkan Program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di peringkat tinggi.

Artikel Lain