Akon Penyanyi Jemputan Filem Baru Shah Rukh - Hiburan | mStar

Akon Penyanyi Jemputan Filem Baru Shah Rukh

PENYANYI terkenal Akon, 36, dan selebriti Bollywood terkenal Shah Rukh Khan khabarnya telah mengadakan perjumpaan di Los Angeles baru-baru ini.

Akon, dilaporkan akan menyampaikan sebuah lagu untuk filem terbaru Shah Rukh yang bertajuk "Ra.One" dan akan memegang watak sampingan untuk filem itu.

Filem superhero fiksyen sains itu akan diarah oleh Anubhav Sinha (Tum Bin) dan ditulis oleh David Benullo (Shadow Man), sinematografi oleh Ueli Steiger (The Maiden Heist), and musik oleh Vishal-Shekhar.

Selain Shah Rukh, filem ini akan dibintangi oleh Kareena Kapoor dan Vivek Oberoi.

Shah Rukh akan membawa watak jurutera perisian Miami, seorang hero video-game hero yang menjadi tekno-raksasa ciptaan sendiri bernama "Ra.One".

Penggambaran akan dilakukan di Miami (Florida, USA) dan isteri Shah Rukh, Gauri Khan (Billu) bertindak sebagai produser.

Ahli politik Indo-Amerika Rajan Zed, mengalu-alukan koloborasi filem antara Hollywood dan Bollywood ini berkata, "walaupun kita ingin mengikuti proses permodenan kita jangan lupa tentang muzik warisan India.

Akon yang juga pemenang anugerah Grammy dan mempunyai latar belakang dari negara Senegal dilahirkan sebagai Aliaune Badara Akon Thiam.

40 lagu-lagu Akon pernah menjuarai carta lagu-lagu "Billboard Hot 100".

Selain penyanyi Akon, penyanyi Hollywood lain yang dipilih sebagai suara latar filem Bollywood ialah Samantha Fox (Rock Dancer), Snoop Dogg (Singh is Kinng), dan Kylie Minogue (Blue).

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain

Luiz dedah punca pindah ke Arsenal