Peluang menangi RM1 juta dalam Jangan Lupa Lirik! kembali lagi - Hiburan | mStar

Peluang menangi RM1 juta dalam Jangan Lupa Lirik! kembali lagi

SEBAGAI bukti sokongan Astro terhadap pembangunan seni tanahair dan meneruskan lagi kegemilangan serta tradisi dalam memberikan perkhidmatan terbaik kepada para pelanggannya, saluran Astro RIA (saluran 104) yang terus sinonim dengan penerbitan rancangan realiti kini terus membuka peluang kepada mereka yang ingin menyertai rancangan kuiz berbentuk hiburan, Jangan Lupa Lirik (musim kedua).

Menurut Pengurus Saluran Astro Ria, Encik Khairul Mizan Shagul, “Kami amat berpuas hati dan berbangga apabila rancangan yang julung-julung kali diadakan ini mendapat sambutan yang luar biasa di kalangan para penonton pada musim pertama.

"Oleh itu, kami tidak teragak-agak untuk meneruskan rancangan ini yang memberi peluang untuk peserta memenangi RM1 juta dengan hanya melepasi 10 saringan lagu.

“Mereka yang berminat tidak perlu mempunyai suara yang lunak tetapi memadai jika mereka dapat melontarkan suara mereka dengan baik mengikut alunan lagu.

"Paling penting, mereka haruslah mempunyai kebolehan untuk menghafal lirik lagu-lagu dengan baik dan juga mempunyai personaliti yang ceria."

Sesi ujibakat bagi mencari peserta rancangan kuiz berbentuk hiburan, 'Jangan Lupa Lirik' ini akan diadakan pada 7 & 8 Mac 2009 di Kompleks Sukan Bukit Jalil, Kuala Lumpur.

Pertandingan ini terbuka kepada warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas dan perlu mempunyai perwatakan dan personaliti yang menarik. Mereka yang berminat hanya perlu membawa sekeping gambar bersaiz 4R dan biodata masing-masing.

Kaunter pendaftaran dibuka dari jam 9.00 pagi hingga 1.00 petang dan mereka yang berminat digalakkan hadir awal bagi mengelakkan kesesakan.

Jangan Lupa Lirik ialah sebuah rancangan kuiz berbentuk hiburan yang akan disiarkan di Astro Ria (saluran 104).

Rancangan ini memberi peluang kepada para peserta untuk memenangi hadiah utama sebanyak RM1 juta jika berjaya melepasi 10 saringan buah lagu.

Kuiz ini memerlukan kemampuan para peserta untuk menghafal lagu-lagu yang telah disediakan. Sebanyak sembilan kategori disediakan merangkumi lagu-lagu popular tempatan termasuk lagu-lagu sejak dari zaman 60-an lagi.

Sesi ujibakat Jangan Lupa Lirik

Tarikh : 7 & 8 Mac 2009

Hari : Sabtu & Ahad

Tempat : Kompleks Sukan Bukit Jalil, Kuala Lumpur

Pendaftaran : 9.00 pagi – 1 petang

Syarat ujibakat:

1. Berumur di antara 18 ke atas

2. Warganegara Malaysia

Sila bawa: 1. Sekeping gambar berukuran 4R

Artikel Sebelum

Paula tidak senang dengan juri baru, Kara

Artikel Berikut

Rahsia kejelitaan Bipasha Basu

Artikel Berkaitan

Klik

default image

WKB 2030: Perangi rasuah, selamatkan pembangunan ekonomi negara

TUN Dr Mahathir Mohamad ulangi saranan supaya menghapuskan gejala rasuah dan penyalahgunaan kuasa yang menghalang pengagihan kekayaan secara adil.

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

default image

Subsidi untuk rakyat hidup selesa, ketahui fakta penting mengenai inisiatif ini

KOS sara hidup semakin meningkat dan kerajaan prihatin untuk mengurangkan beban rakyat.

default image

Agenda bumiputera masih keutamaan WKB 2030

STATISTIK oleh Institut Masa Depan Malaysia (Masa), bumiputera berada di bahagian bawah apabila ia berkaitan dengan pemilikan kekayaan dan tahap pendapatan.

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

Artikel Lain