Beko, Cipta Nama Di Eropah, UK kini Gegar Thailand - Niaga | mStar

Beko, Cipta Nama Di Eropah, UK kini Gegar Thailand

KUALA LUMPUR: Bertujuan untuk mereplikakan dalam Komuniti Ekonomi ASEAN baharu kejayaan Eropahnya yang menjadikan Beko, jenama perkakas rumah nombor satu paling laris di United Kingdom (UK), dan jenama perkakas rumah nombor dua paling laris di Eropah.


'Beko, jenama perkakas rumah paling pesat berkembang di Eropah, pada Jumaat mengumumkan pelancarannya di Thailand.

Kemunculan sulong jenama itu di Thailand menerajui cita-cita serantaunya untuk menjadi jenama kegemaran pengguna dalam Komuniti Ekonomi ASEAN (AEC) dan satu matlamat untuk mereplikakan dalam AEC kejayaan luar biasa di seluruh Eropah di mana mesin basuh inovatif, peti sejuk, mesin basuh pinggan mangkuk dan dapurnya telah menjadi pemimpin pasaran.

Levent Cakiroglu, Ketua Pegawai Eksekutif global Arcelik AS, pemilik jenama Beko, berkata, "Beko adalah jenama perkakas rumah global generasi baharu yang mengegar dunia dengan cadangan yang tiada tandingan kepada pengguna: untuk melakukan lebih banyak, dan untuk melakukannya dengan lebih baik dengan teknologi terbaik.

"Ia adalah satu cadangan berjaya yang telah menjadikan Beko jenama perkakas rumah besar paling laris di UK dan kedua terlaris di Eropah. Perkakas teknologi canggih kami dan responsif kepada keperluan pengguna telah membolehkan Beko berkembang pesat di Eropah dalam pasaran yang sesak dengan jenama mantap global. Kami menjangka pasaran AEC untuk menambah lapan juta lagi pengguna produk kami dalam tempoh tiga tahun akan datang."

Jenama Beko merupakan cerita kejayaan global perkembangan yang telah menjadi fenomena di Eropah. Dalam hanya lima tahun, ia telah menggandakan bahagian pasarannya di Eropah dan menggandakan jualan di seluruh dunia.

Sebahagian besar, popularitinya telah datang daripada penggabungan produk boleh dipercayai dan harga yang kompetitif dengan pemahaman keperluan pengguna, dan kemudian dengan cepat dapat mengintegrasikan ke dalam produk ciri-ciri inovatif dan berguna.

Sebagai contoh, dalam mesin basuhnya, fungsi yang dipanggil 'Kebersihan Dingin 20C' mengurangkan penggunaan tenaga sebanyak 70 peratus dalam pembersihan pakaian kotor sedikit yang dipakai hanya sekali, yang sering berlaku di Asia; dan program amat cepat yang memastikan pakaian dicuci hebat hanya dalam 14 minit untuk beban 2kg, untuk berkhidmat kepada pengguna yang mempunyai masa pendek.

Beliau berkata, "Pasukan R&D kami seramai lebih 1,000 orang adalah kelebihan daya saing utama. Ia telah membolehkan reka bentuk produk yang lebih sesuai untuk gaya hidup moden dan mencipta pelbagai yang terbaik di dunia dan yang pertama di dunia dalam kategori kami, termasuk mesin basuh paling senyap di dunia dan peti sejuk dengan pembuat ais di dalamnya yang pertama di dunia."

Dia berkata, "Kami menggunakan keupayaan R&D kami untuk mereka bentuk ke dalam produk keperluan tertentu kawasan.

Di Asia, kami memberi tumpuan khas kepada kesegaran sayur-sayuran. Teknologi milikan kami 'EverFresh+' membantu mengekalkan sayur-sayuran sehingga 30 hari dan menyimpan petak mereka, lebih lama; dan, dengan pandangan terhadap iklim panas di rantau itu, peti sejuk Beko mempunyai pembuat ais automatik yang mampu menghasilkan sejumlah besar ais, dengan cepat."

Beliau menambah bahawa kekuatan "R&D Bangkok Public Relations Ltd.


Beko , ASEAN , perabot

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Pameran Lotus Di 1Utama Hingga Isnin

Artikel Berkaitan

Artikel Lain