18 Ditahan Cuba Buat Provokasi Di Majlis PM - Semasa | mStar

18 Ditahan Cuba Buat Provokasi Di Majlis PM

-fotoTHESTAR/AsriAbdulGhani

BUKIT MERTAJAM: Seramai 18 orang termasuk seorang wanita ditahan polis kerana cuba menimbulkan provokasi ketika Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menghadiri majlis Kenduri Bersama Rakyat di Politeknik Seberang Perai (PSP), di sini Khamis.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah (SPT) ACP Nik Ros Azhan Nik Abdul Hamid berkata  kesemua mereka berusia 20 hingga 50 tahun termasuk beberapa pemimpin parti politik itu ditahan ketika cuba menimbulkan provokasi dengan memegang kain rentang dan sepanduk.

"Mereka mula berkumpul di perkarangan sebuah stesen minyak di hadapan politeknik itu sejak pukul 8.30 pagi dan cuba menimbulkan provokasi...polis bertindak (menahan) bagi mengelak kejadian tidak diingini," katanya ketika dihubungi Bernama di sini Khamis.

Beliau berkata sehingga pukul 2 petang, kesemua mereka yang ditahan itu masih berada di Ibu Pejabat Polis Daerah SPT untuk didokumentasi sebelum pihaknya mengambil tindakan selanjutnya.

Mereka yang ditahan itu termasuk Ketua Pemuda PKR Pulau Pinang Asrol Sani Abdul Razak dan Anggota Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP) Ong Jing Cheng.-Bernama

ACP Nik Ros Azhan , provokasi , Najib Razak

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Tak Betul 'Ikan Naik Sendiri' Ke Pantai

Artikel Berkaitan

Najib Dapat Cucu Baru

Lebih Artikel