Saya Hanya Borak Panjang Dengan Anwar - Dr Mahathir - Semasa | mStar

Saya Hanya Borak Panjang Dengan Anwar - Dr Mahathir

PETALING JAYA: Tanpa mengesahkan sama ada beliau sudah berdamai dengan musuhnya itu, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata beliau hadir ke Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur kerana berminat dalam kes mahkamah yang dimulakan oleh pemimpin PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

"Ini adalah mengenai Akta MKN (Majlis Keselamatan Negara). Seperti yang anda tahu, saya menulis mengenai akta ini dalam blog saya dan dia melakukan perkara yang sama - cuba untuk menghentikan akta itu.

"Jadi, saya bertemu dia dan berbual panjang dengannya mengenai apa yang dia lakukan," kata Dr Mahathir kepada pemberita di luar mahkamah di Jalan Duta pada Isnin.

Ditanya sama ada beliau sudah berdamai dengan Anwar sejak kes pada 1998, Dr Mahathir menegaskan bahawa beliau hadir untuk bercakap dengan Anwar kerana berminat dalam kes itu.

Dr Mahathir juga enggan menyatakan sama ada beliau dan Anwar kini adalah kawan atau rakan kongsi dalam pakatan pembangkang.

"Saya tidak tahu tentang kawan. Saya bercakap dengan dia, itu sahaja. Saya menyokong tindakan beliau terhadap akta MKN," kata Dr Mahathir.

Pertemuan kedua-dua pemimpin itu adalah kali pertama dalam tempoh 18 tahun selepas Dr Mahathir memecat Anwar sebagai Timbalan Menteri Perdana pada 1 September 1998.

MKN , Dr Mahathir Mohamad , Anwar Ibrahim

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Rugi RM200,000 Ditipu Pembekal Lampin

Artikel Berkaitan

Artikel Lain