Sindiket Pelacuran Pulau Pinang Kutip RM93,000 Sebulan Tumpas

BUKIT MERTAJAM: Polis Pulau Pinang menumpaskan satu sindiket pelacuran menggunakan wanita warga asing yang mampu menghasilkan kutipan RM93,000 sebulan selepas menyerbu sebuah hotel di Jalan Baru, Perai di sini semalam.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pulau Pinang Senior Asisten Komisioner (SAC) II Wan Abdullah Tunku Said berkata hasil maklumat dan risikan, polis menyerbu sebuah hotel dan menahan seorang lelaki yang disyaki 'bapa ayam' di situ.

"Semasa serbuan pada 11.30 malam itu, lelaki berusia 39 tahun berkenaan baru selesai berurusan dengan pelanggan berhubung urusan menempah pelacur," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Katanya siasatan lanjut, polis menahan lima wanita warga China yang sedang melacur dalam bilik di hotel berkenaan.

"Lima daripada mereka berusia antara 26 dan 28 tahun berada dalam keadaan separuh bogel dan sedang melayan lima lelaki tempatan dalam bilik masing-masing," katanya.

Wan Abdullah berkata dalam operasi itu, pihaknya berjaya menyelamatkan seorang remaja wanita warga China berusia 17 tahun yang dipercayai dieksploitasikan sebagai pelacur oleh sindiket berkenaan.

Katanya polis merampas beberapa kondom yang telah dan belum digunakan, gel pelincir, buku catitan dan wang tunai RM3,512.

"Sindiket itu dipercayai memperoleh RM200 untuk setiap khidmat pelacur dan dipercayai terdapat 10 hingga 15 pelanggan menggunakan perkhidmatan pelacuran berkenaan setiap hari," katanya.

Beliau berkata lelaki berkenaan kini direman bagi membantu siasatan menurut Seksyen 372 Kanun Keseksaan dan memperdagangkan kanak-kanak sebagai pelacur menurut Seksyen 14.

Manakala lima wanita warga asing turut direman kerana melanggar syarat pas lawatan sosial dan disiasat menurut Seksyen 39(b) Peraturan Imigresen 1963, katanya. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Artikel Lain