Tiada Niat Sorok Fakta - Dunia | mStar

Tiada Niat Sorok Fakta

POLIS Las Vegas menegaskan pihaknya tidak berhasrat menyembunyikan sebarang fakta atau maklumat berkaitan kejadian tembakan yang mengorbankan 58 nyawa ketika menyaksikan konsert muzik country baru-baru ini.

Jurucakap polis, Joseph Lombardo berkata, tindakan pihaknya mengkaji semula rentetan kejadian itu bukan untuk menyembunyikan sesuatu.

Berdasarkan fakta terkini hasil kajian semula rentetan kejadian itu pada Isnin, pihaknya mendapati pasukan keselamatan hotel menyedari kehadiran penyerang terlibat enam minit sebelum mula melepaskan tembakan ke arah 20,000 pengunjung konsert itu.

Bagaimanapun ia telah menimbulkan persoalan baharu, termasuk kenapa Stephen Paddock tidak dihalang daripada terus melepaskan tembakan dan sama ada pengawal keselamatan hotel dan polis bekerjasama sebaik suspek dikesan.

"Tidak kira apa juga rentetan kejadian itu, respons dari pihak polis adalah secepat mungkin," katanya menerusi video yang dimuatnaik menerusi laman web LasVegasNow.com.

Dalam kejadian itu, suspek yang juga bekas tentera itu menembak mati dirinya selepas melepaskan tembakan dari tingkat 32 hotel kasino Mandalay Bay.

Menurut Lombardo, Paddock telah menembak pengawal keselamatan hotel berkenaan, Jesus Campos yang melakukan rondaan selepas loceng kebakaran berbunyi pada aras 32 bangunan itu, kira-kira enam minit sebelum suspek melepaskan tembakan rambang ke arah mangsa.- Reuters

Paddock , Lombardo

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Beri Ulasan Negatif, Wanita Digesa Diet

Artikel Berkaitan

Motif Serangan Paddock Masih Misteri

Artikel Lain