Pertandingan Cari Jejaka Tampan Dibatalkan - Dunia | mStar

Pertandingan Cari Jejaka Tampan Dibatalkan

PERTANDINGAN pencarian jejaka kacak Mr Model Tabasco 2017 di Tabasco, Mexico dibatalkan pada saat-saat akhir selepas agensi model yang juga penganjur acara itu gagal mencari calon sesuai.

Untuk diterima sebagai peserta Mr Model Tabasco, calon perlu mempunyai ketinggian sekurang-kurangnya 1.78 meter, berusia antara 17 hingga 27 tahun dan memiliki anggota badan dan muka yang harmoni.

Malah peserta juga perlu mempunyai latar pendidikan tertinggi, boleh bertutur dalam bahasa Inggeris, mempunyai pasport sah dan bukan penari bogel.

Dengan kriteria yang ditetapkan, penganjur hanya memilih enam peserta beberapa hari sebelum pertandingan itu diadakan.

Mereka yang dipilih sebenarnya tidak menepati ciri-ciri yang ditetapkan menyebabkan penganjur membatalkan pertandingan tersebut.

"Kami amat kesal untuk memaklumkan bahawa pertandingan Mr Model Tabasco 2017 dibatalkan sehingga notis diberitahu kelak.

"Mr Model Tabasco akan berusaha keras untuk mencari peserta kacak dan maskulin di sekitar negara ini," kata pihak penganjur.

Agensi yang menjalankan beberapa sesi fotografi dengan peserta terpilih mempromosikan pertandingan itu di TV dan secara dalam talian tetapi masih gagal menarik jejaka dengan kriteria yang dikehendaki.

Ramai percaya faktor ketinggian merupakan halangan utama kerana orang Mexico kebanyakannnya rendah.

Mr Model Tabasco 2017

Artikel Sebelum

Duterte Intip Dua Datuk Bandar Filipina

Artikel Berikut

Suspek Pedofilia Ditahan Di Koh Samui

Klik

default image

Jurang ekonomi penduduk bandar dan desa cabaran utama WKB 2030

JURANG ekonomi yang besar di antara kumpulan pendapatan, etnik serta kawasan luar bandar dan bandar antara cabaran besar yang dihadapi negara.

default image

Jom bantu bayar balik pinjaman PTPTN pekerja! Pelepasan cukai antara 7 kelebihan untuk dinikmati majikan

HUBUNGAN majikan dan pekerja ibarat irama dan lagu, kedua-duanya saling memerlukan antara satu sama lain demi kelangsungan operasi syarikat.

default image

WKB 2030: Perangi rasuah, selamatkan pembangunan ekonomi negara

TUN Dr Mahathir Mohamad ulangi saranan supaya menghapuskan gejala rasuah dan penyalahgunaan kuasa yang menghalang pengagihan kekayaan secara adil.

default image

Air Selangor kini pemegang lesen tunggal perkhidmatan bekalan air… pengguna bakal terima bil baharu!

MENDAPATKAN bekalan air bersih yang berterusan sudah menjadi satu kemestian dalam kehidupan masyarakat hari ini.

default image

WKB 2030: Gandingan kerajaan-swasta penting untuk manfaat rakyat

SEKTOR swasta perlu berganding bahu dengan kerajaan sebagai fasilitator untuk memperbaiki ketidakseimbangan pendapatan di negara ini.

Artikel Lain