Naza akan taja pakaian atlet kebangsaan untuk Sukan Para Asia 2018

KUALA LUMPUR: Naza Corporation Holdings Sdn Bhd akan menaja pakaian atlet pasukan kebangsaan untuk kontinjen Malaysia ke Sukan Para Asia 2018 di Jakarta.

Dalam satu kenyataan akhbar pada Jumaat, Presiden Majlis Paralimpik Malaysia (MPM), SM Nasarudin SM Nasimuddin berkata, Naza Corporation Holdings akan menaja pakaian atlet pasukan kebangsaan bagi semua 226 atlet paralimpik dan pegawai Malaysia semasa majlis perasmian acara sukan tersebut.

Nasarudin, yang juga pengerusi eksekutif kumpulan dan ketua pegawai eksekutif syarikat berkata, tajaan itu sejajar dengan nilai teras syarikat untuk menggalakkan kesihatan dan kesejahteraan.

ARTIKEL BERKAITAN: "Tolong layan atlet para sama rata, konsisten!"

The Star sebelum ini melaporkan bahawa kontinjen Malaysia bergelut untuk mencari wang bagi membiayai pembelian pakaian mereka untuk upacara pembukaan di Jakarta.

Nasarudin, yang juga pengerusi eksekutif dan ketua eksekutif kumpulan syarikat, berkata penajaan itu sejajar dengan nilai teras syarikat untuk menggalakkan kesihatan dan kesejahteraan.

Nasarudin menjelaskan bahawa masalah pakaian kebangsaan tidak pernah menjadi isu kerana MPM dan agensi kerajaan yang berkaitan telah memulakan rundingan untuk mendapatkan penaja.

Syarikat-syarikat yang telah bersetuju untuk menaja kontinjen itu termasuk TuneTalk, Bata Malaysia dan Naza Corporation Holdings.

"Dalam keadaan ini, kenyataan yang dibuat oleh Timbalan Menteri Belia dan Sukan, Steven Sim, adalah betul dan MPM bersetuju dengannya," kata Nasarudin.

Beliau menambah bahawa ia merupakan amalan standard untuk mengagihkan pakaian kepada kontinjen beberapa hari sebelum berlepas untuk acara tersebut.

Sukan Para Asia yang ketiga akan diadakan di Jakarta dari 6 hingga 13 Oktober.

MPM, Sukan Para Asia 2018

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Selamat tinggal Oranje!

Klik

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Artikel Lain