Johor Bakal Miliki Stadium RM450 juta - Sukan | mStar

Johor Bakal Miliki Stadium RM450 juta

Lakaran Stadium Sultan Ibrahim Larkin yang direka oleh pereka dari England. - Facebook Johor Southern Tigers

PETALING JAYA: Johor maju setapak lagi dalam arena bola sepak negara dengan pembinaan stadium bola sepak termoden di Malaysia yang dianggarkan bernilai RM450 juta.

Stadium Sultan Ibrahim Larkin itu yang bakal menjadi mercu tanda baharu negara yang menggunakan khidmat arkitek dari England.

Menurut kemaskini yang dikongsi di laman facebook rasmi Johor Southern Tigers, Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim pada Rabu telah mendengar taklimat mengenai struktur dan rekaan dalaman terkini stadium berkenaan yang akan dibina di Iskandar Puteri, Johor.

TMJ (kanan) meneliti lakaran Stadium Sultan Ibrahim Larkin pada sesi taklimat bersama pereka stadium itu pada Rabu. 

"Taklimat tersebut diberikan oleh pereka bentuk dalaman dari England yang menerangkan bahawa rekabentuk stadium baharu ini dibuat berlandaskan konsep penentuan, fokus, berani, transformatif, berbeza dan pertimbangan.

"Rakyat Johor perlu berbangga kerana stadium bola sepak termoden ini terletak di negeri Johor. Luaskan Kuasamu Johor," menurut posting tersebut.

Turut hadir Datuk Daing Malik dan beberapa wakil dari Country Garden bagi meneliti lakaran terkini stadium yang dijangka siap pada Februari 2019 itu.

JDT , TMJ

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Mstar Mohon Maaf Kepada JDT

JDT Akur Keputusan AFC

Klik

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Artikel Lain

Model buta sebelah kerana tatu mata