Imad Zatara Bakal Perkuat Pulau Pinang

TERDESAK untuk bangkit di baki sembilan perlawanan Liga Super, Pulau Pinang menekan butang panik apabila dijangka membawa masuk tiga import baharu di jendela kedua pintu perpindahan pemain.

Setelah bekas penyerang Gambia, Sanna Nyassi, Pulau Pinang kini hanya menunggu masa detik terbaik membawa masuk penyerang antarabangsa Palestin, Imad Zatara.

Malah, skuad Harimau Kumbang berada dalam situasi hampir pasti menggugurkan pertahanan Brazil, Reinaldo Lobo kerana mendapat kecederaan di tulang peha yang memerlukan rawatan pemulihan selama tiga bulan.

Menurut sumber rapat dengan Persatuan Bola Sepak Pulau Pinang (FAP), proses rundingan dengan Imad telah memasuki fasa terakhir dan akan dimuktamadkan dalam masa terdekat.

"Penyerang berusia 32 tahun itu memang memikat hati jurulatih,Zainal Abidin Hassan, kerana corak permainannya sesuai dgn sistem diterapkan pasukan.

"Imad seorang pemain yang gemar bermain secara penguasaan bola dan itu falsafah yang digemari kebanyakan pemain Pulau Pinang.

"Ditambah pengalaman beraksi di Sweden, Imad punyai banyak kelebihan yang dijangka boleh bantu pasukan.

" Itu juga jadi punca pemain sebelum ini,Sanna Nyassi bersama Pulau Pinang kerana dia ada karekter selaku pemain nombor 9,sama seperti Imad," kata sumber berkenaan.

Dengan adanya Imad dan Sanna, Pulau Pinang akan ada tiga awang import di jentera serangan dalam pasukan termasuk pemain dari Papua New Guinea, Nigel Dabinyaba.

Berhubung keadaan Lobo, pemain yang baru sahaja selesai jalani pembedahan minggu lalu itu akan dilepaskan.

Walaupun Lobo merupakan pemain yang begitu disayangi majoriti penyokong Pulau Pinang selepas beraksi selama tiga musim, FAP tiada pilihan lain memandangkan tempoh pulih kecederaan memakan masa yang lama.

"Akan ada satu mesyuarat bakal diadakan dengan pengurusan termasuk jurulatih, jika nasihat daripada doktor mengatakan dia ambil masa lama untuk pulih maka FAP akan cari import lain.

"Pasukan tidak boleh menunggu Lobo sehingga pulih kerana hanya ada sembilan perlawanan sahaja lagi perlu diharungi, " kata sumber berkenaan.

Pulau Pinang, Imad Zatara

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Artikel Lain

Bapa Afdlin Shauki meninggal dunia