TMJ, 'Mekanik' Terbaik Untuk 'Baiki' FAM - LTK - Sukan | mStar

TMJ, 'Mekanik' Terbaik Untuk 'Baiki' FAM - LTK

PETALING JAYA: Pengarah Program Pembangunan Bola Sepak Negara (PPBN), Lim Teong Kim mengakui Tunku Mahkota Johor (TMJ) Tunku Ismail Sultan Ibrahim sebagai individu tepat untuk memikul tugas presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM).

Jelas Teong Kim, pemilik kelab Johor Darul Tak'zim (JDT) itu seorang yang dinamik dan tahu apa masalah dalam sukan bola sepak Malaysia.

"Saya mengucapkan tahniah kepada Tunku Ismail. Beliau masih muda dan penuh bertenaga selain teruja mahu melihat sukan bola sepak negara berjaya.

"Beliau adalah orang yang paling layak memegang jawatan presiden kerana TMJ tahu apa masalah atau isu yang ada dalam bola sepak negara.

"Saya pernah bertemu dengannya beberapa sebelum ini untuk berbincang mengenai situasi bola sepak negara kita, dan beliau amat sedar tentang masalah-masalah yang ada," jelasnya kepada mStar Online.

Tambah Teong Kim, beliau tidak berharap agar perubahan berlaku, sebaliknya mahu melihat situasi baharu pada era kepimpinan Tunku Ismail kelak.

"Beliau adalah individu yang ingin melihat bola sepak negara naik. Malah beliau sudah membuktikan perubahan itu di Johor.

"Saya yakin beliau akan memilih anggota yang betul untuk melaksana serta menyelesaikan masalah yang ada dengan lebih jelas.

"Apa yang lebih penting beliau tidak ada agenda peribadi atau kepentingan tersendiri. Tidak ada," tambahnya lagi.

Tunku Ismail mengisi jawatan utama badan induk bola sepak negara tanpa proses pengundian selepas seorang lagi calon presiden, Tan Sri Annuar Musamengumumkan penarikan diri daripada bertanding pada Kongres FAM Sabtu ini.

Lim Teong Kim , Tunku Ismail , FAM

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

WKB 2030: Perangi rasuah, selamatkan pembangunan ekonomi negara

TUN Dr Mahathir Mohamad ulangi saranan supaya menghapuskan gejala rasuah dan penyalahgunaan kuasa yang menghalang pengagihan kekayaan secara adil.

default image

Putrajaya... tak kenal maka tak cinta

PUTRAJAYA dibina atas sebuah impian. Dan berdasarkan beberapa pertimbangan, ia merupakan lokasi impian untuk didiami.

default image

Teknologi analitik data raya asas pelaksanaan inisiatif kerajaan masa depan – Saifuddin Nasution

PROGRAM Subsidi Petrol merupakan inisiatif kerajaan untuk meringankan beban isi rumah berpendapatan rendah melalui pengagihan semula subsidi petrol.

default image

Pakar ekonomi saran Malaysia laksana pembaharuan struktur

HALA tuju perdagangan dan pelaburan global memainkan peranan penting dalam ekonomi terbuka seperti Malaysia.

default image

Kata kuncinya semangat berpasukan, penganjuran julung kali perlumbaan perahu naga korporat PjH catat kejayaan berganda!

PERLUMBAAN perahu naga korporat anjuran Putrajaya Holdings membuka laluan kepada perlumbaan lebih besar pada masa akan datang.

Artikel Lain