PKNS Rancang Miliki Stadium Sendiri

Pasukan bola sepak PKNS FC memperkenalkan jersi baharu bagi musim 2017 pada majlis Pelancaran Jersi dan Bas PKNS di Laman PKNS, Selasa. Majlis dirasmikan Exco Belia Dan Sukan Negeri Selangor Aminuddin Shaari.

SHAH ALAM: Pencapaian konsisten tahun demi tahun Kelab Bola Sepak Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) dalam Liga Malaysia menyaksikan pasukan itu semakin mendapat tempat dihati peminat bola sepak tempatan.

Rekod positif skuad kendalian ketua jurulatih E.Elavarasan itu menyaksikan PKNS FC meraih dua gelaran naib juara musim lalu dalam saingan Liga Perdana dan Piala FA yang sekaligus menyaksikan mereka layak secara merit ke saingan Liga Super musim ini.

Presiden kelab, Siti Zubaidah Abdul Jabar berkata, kejayaan yang dicapai membuatkan kelab semakin optimis untuk melangkah lebih jauh dalam sukan bola sepak tanah air.

Jelasnya, tumpuan kelab bukan hanya kepada pasukan tetapi mempunyai perancangan untuk mempunyai stadium sendiri pada masa depan.

"Perancangan untuk miliki stadium sendiri memang ada, cuma bukan dalam masa terdekat.

"Dalam ekonomi gawat dan tidak stabil, kami cuba berbelanja secara berhemat.

"Sebagai pemaju hartanah, kita ada banyak bank tanah untuk bangunkan stadium sendiri, antaranya di Shah Alam, yang paling dekat, Kota Puteri ataupun Benam Jaya.

"Namun ia tertakluk kepada pengurusan PKNS untuk pembinaan stadium ini dalam mendapatkan kelulusan  tapak dan perbelanjaan pembinaan," jelasnya ketika ditemui selepas Majlis Pelancaran  Jersi Dan Bas PKNS FC 2017 di Laman PKNS pada Selasa.

Dalam pada itu, Siti Zubaidah turut mendedahkan bajet PKNS FC bagi musim ini.

"Secara keseluruhannya, bajet musim ini lebih kurang RM18 juta. Perbelanjaan ini termasuk untuk skuad Liga Super, Piala Belia, Piala Presiden serta Liga FAS tahun ini," jelasnya.

PKNS, Siti Zubaidah

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Artikel Lain