PBSNT Rayu FAM Kurangkan Hukuman Mat Yo - Sukan | mStar

PBSNT Rayu FAM Kurangkan Hukuman Mat Yo

Norshahrul Idlan Talaha.

KUALA TERENGGANU: Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu (PBSNT) telah mengemukakan rayuan untuk mengurangkan hukuman gantung dan denda ke atas penyerang skuad Terengganu Norshahrul Idlan Talaha.

Presiden PBSNT Datuk Wan Ahmad Nizam Wan Abdul Hamid berkata pihaknya telah menghantar surat rayuan kepada Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) pada Selasa.

"Surat rayuan kita hantar semalam dan biasanya dalam masa tiga hari baru kita terima jawapan daripada FAM," katanya.

Bekas penyerang terbaik negara yang lebih dikenali sebagai Mat Yo dikenakan penggantungan lima perlawanan dan denda RM2,500 selepas didapati bersalah memijak pemain Kedah pada aksi pusingan pertama Kumpulan A Piala Malaysia di Alor Setar pada 18 September lepas.

Wan Ahmad Nizam berkata PBSNT terpaksa membuat rayuan itu kerana mereka perlukan khidmat Mat Yo untuk memantapkan pasukan bagi menghadapi baki aksi Piala Malaysia yang sudah hampir memasuki peringkat suku akhir.

Nasib Terengganu untuk melangkah ke suku akhir sekarang ibarat 'telur di hujung tanduk' kerana mereka perlu menang besar dalam baki dua perlawanan peringkat Kumpulan A menentang JTD ll pada 27 Oktober, diikuti Lion XII selepas itu.

Setakat ini, Terengganu berada di tangga terbawah kumpulan itu dengan 4 mata. - BERNAMA

PBSNT , Mat Yo , FAM

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain