Tengku Mahaleel Dijangka Letak Jawatan Presiden BAM - Sukan | mStar

Tengku Mahaleel Dijangka Letak Jawatan Presiden BAM

Tengku Mahaleel Tengku Arif

KUALA LUMPUR: Presiden Persatuan Badminton Malaysia (BAM), Tan Sri Tengku Mahaleel Tengku Arif dijangka meletak jawatan sewaktu mesyuarat majlis persatuan itu di Subang pada Ahad.

Menurut sumber BAM, kesihatan Tengku Mahaleel yang menduduki kerusi berkenaan sejak 2013 tidak begitu mengizinkan dan berikutan itu, besar kemungkinan memilih melepaskan jawatan itu walaupun tempohnya hanya akan berakhir pada 2017.

"Kesihatan Tan Sri (Tengku Mahaleel) tidak berapa baik, mungkin akan ada pengumuman penting esok, jadi tunggu esok untuk kenyataan rasmi," kata sumber dalaman BAM pada Sabtu.

Tengku Mahaleel juga dikatakan tidak disenangi kebanyakan anggota Majlis BAM kerana jarang berada di Kuala Lumpur, sekali gus menyukarkan kelancaran tugas di BAM berikutan masih menetap di Kota Baru.

Namun difahamkan peletakkan jawatan itu sudah dijangkakan sebelum ini malah menurut sumber lain, ia telah diatur serta dipersetujui oleh empat orang termasuk Tengku Mahaleel sendiri.

Malah ketika ini, sudah berlaku pergeseran dalam menentukan siapa yang bakal memangku jawatan itu di antara dua Timbalan Presiden iaitu Tan Sri Mohamed Al Amin Abd Majid dan Datuk Seri Norza Zakaria.

Artikel Sebelum

Keputusan Liga Perdana Inggeris

Artikel Berikut

Keputusan Piala Malaysia, Sabtu

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Boo anjing paling comel di dunia mati