Liga Perdana: Kedah Sedia Gugur Tiga Pemain Import

PASUKAN Helang Merah, Kedah bakal mengugurkan tiga daripada empat pemain importnya selepas mereka gagal mempamerkan aksi memuaskan sejak awal musim ini.

Sumber berkata, antara pemain yang mungkin digugurkan ialah Lawrence Olum (pertahanan) dari Kenya; Keith M Nah (penyerang dari Liberia) dan Chidi Edeh dari Nigeria yang merupakan penyerang utama pasukan tersebut.

Skuad kendalian Tan Cheng Hoe yang bercita-cita untuk layak ke Liga Super pada tahun depan didakwa akan menggugurkan ketiga-tiga pemain terbabit selepas awang import baru didaftarkan kepada Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM).

"Kedah kini sedang melakukan pemilihan beberapa pemain import baru dan hampir setiap hari mereka diuji oleh Cheng Hoe.

"Pemain-pemain yang diuji terdiri daripada warga Itali, Brazil, Jepun, Australia, Hungary dan Cameroon. Terdapat dikalangan mereka yang berjaya memikat hati jurulatih dan akan ditawarkan kontrak.

"Bagaimanapun Kedah masih berusaha mendapatkan penyerang berkualiti yang mampu mengubah kedudukan pasukan itu selepas terkeluar daripada saingan Piala FA," katanya kepada mStar Online.

Sumber itu menambah, Kedah selain itu turut dihimpit dengan lambakan ejen pemain import yang mahu pasukan itu memberi ruang kepada pemain yang dibawa.

"Tetapi pengurusan kini lebih berhati-hati dan akan hanya menawarkan kontrak kepada pemain yang benar-benar mampu membawa perubahan kepada skuad itu.

"Pengurusan cuba mempelajari kesilapan yang dilakukan ketika menandatangani tiga import pada awal tahun ini gara-gara desakan ejen," dakwanya.
Kedah, Helang Merah

Klik

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Artikel Lain