Liga M: Azraai Akan Bariskan 'Pendekar Muda' Kelantan

PETALING JAYA: Juara treble 2012, Kelantan akan membariskan beberapa muka baru yang terdiri daripada pemain muda bagi mengharungi cabaran Liga Malaysia musim ini.

Ketua jurulatihnya yang baharu, Mohd Azraai Khor Abdullah berkata, beliau akan meneruskan tradisi dengan membariskan tenaga muda dalam usaha mengembalikan kegemilangan "The Red Warriors".

Jika dilihat pada rekod Azraai sebelum ini, beliau banyak menerap dan memberi peluang kepada pemain-pemain muda untuk beraksi bersama skuad utama.

Jurulatih berpengalaman itu juga pernah melahirkan pemain muda berkualiti untuk negara seperti Badrol Bakhtiar, Mohammad Khyril Muhymeen Zambri dan Ahmad Syakir Mohd Ali.

"Saya akan menilai pemain-pemain muda pasukan Kelantan dan jika ada yang berpotensi, sudah tentu pemain tersebut akan diberi peluang untuk beraksi bagi skuad utama", kata beliau ketika dihubungi mStar Online, Isnin.

Menurutnya, pemain-pemain muda yang mempamerkan kesungguhan dalam permainan dan berpontensi tinggi  tidak perlu menunggu lama sebaliknya akan dipilih terus untuk mewakili Kelantan.

"Jika ada pemain yang menunjukkan prestasi cemerlang dan kematangan dalam permainan, saya rasa mereka harus diberi peluang  beraksi dengan pasukan utama tanpa perlu menunggu masa yang lama," jelasnya.

Azraai memberitahu, pihaknya telah mula mengesan bakat muda di negeri itu menerusi tinjauan terhadap beberapa perlawanan.

"Saya juga menonton perlawanan Piala Belia di antara pasukan Kelantan menentang Johor Darul Takzim (JDT) dan saya amat berpuas hati dengan corak permainan yang ditunjukkan kerana ada beberapa pemain yang berpotensi untuk beraksi dengan skuad utama," tambahnya.

Azraai bakal mengharungi perlawanan pertamanya sebagai ketua jurulatih Kelantan menentang pasukan Terengganu pada 4 April ini.

Kelantan, Liga Malaysia

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Artikel Lain