Isu Tunggakan Gaji Pemain Perlis Selesai

Bekas kapten Perlis, Khairi Zainuddin (dua kiri) bersalaman dengan Rozabil sambil diperhatikan oleh Hamidin (kiri) dan Takiyuddin sebaik sahaja isu tunggakan gaji selesai.

PETALING JAYA: Pemain-pemain Perlis yang terlibat dengan isu tunggakan gaji dengan Persatuan Bola Sepak Perlis (PFA) sejak Jun lalu akhirnya boleh menarik nafas lega apabila kes tersebut dianggap selesai sepenuhnya pada Rabu.

Setiausaha Agung Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) Datuk Hamidin Mohd Amin mengesahkan isu tunggakan gaji ini sudah berakhir.

Bagaimana pun Hamidin yang mewakili FAM ketika perbincangan khas di antara pemain-pemain, Presiden PFA Datuk Rozabil Abdul Rahman serta ahli exco persatuan dan Ketua Pegawai Eksekutif Persatuan Pemain Bola Sepak Profesional Malaysia (PFAM) Izham Ismail enggan mendedahkan lebih lanjut isi perbincangan itu.

"Perkara ini telah selesai dan kedua-dua pihak (pemain-pemain dan PFA) telah mencapai persetujuan dan berpuas hati.

"Di atas persetujuan bersama juga, kita tidak akan mendedahkan jumlah pampasan yang akan dibayar.

"Apa yang penting isu ini tamat dan kedua-dua pihak memberi komitmed yang tinggi. Saya ucapkan terima kasih kepada semua yang terlibat," jelasnya kepada media.

Pengerusi Jawatankuasa Status FAM, Datuk Takiyuddin Hassan mempengerusikan perbincangan tersebut yang dihadiri sebelas orang pemain, manakala pemain import menggunakan wakil.

"Pemain import setuju untuk menerima tawaran bayaran penyelesaian, dua lagi pemain yang mengalami kecederaan di peringkat awal musim Fazuan Abdullah dan Mohd Arfan Rashid akan dibayar oleh Perkeso.

"Manakala sembilan lagi pemain akan dibayar dengan jumlah yang dipersetujui oleh semua pihak," jelas Takiyuddin.

Sementara itu, Rozabil menjelaskan bayaran kepada pemain akan dibuat secepat mungkin.

"Dana bayaran ini adalah dari poket saya sendiri dan saya telah berbincang dengan Datuk Hamidin dengan persetujuan semua pemain bahawa bayaran akan dibuat melalui FAM.

"Jadi semua pemain tidak perlulah risau nak datang ke PFA," jelasnya.

Perlis, Bola Sepak

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Artikel Lain