Pesaing Salford City Bimbang Kuasa Wang Kelas 92 United - Sukan | mStar

Pesaing Salford City Bimbang Kuasa Wang Kelas 92 United

Lima bekas pemain Manchester United yang kini memiliki kelab Salford City.

PEMBELIAN Salford City oleh Kelas 92 Manchester United menimbulkan kebimbangan dikalangan pesaing kelab itu kerana pemiliknya dijangka akan mengeluarkan perbelanjaan yang tinggi.

Kelab yang dimiliki oleh kumpulan lima pemain iaitu Ryan Giggs, Paul Scholes, Nicky Butt dan adik beradik Neville kini bersedia membayar sebanyak £600 seminggu kepada penyerang baharu, Gareth Seddon, 34.

Perbelanjaan terhadap kelab tersebut menggunakan wang poket bekas lima bintang United yang kini digeruni pesaing Liga Perdana Utara (Divisyen 1 Utara Evo-Stik).

Kebanyakkan kelab dalam Liga Perdana Utara tidak mengeluarkan perbelanjaan yang tinggi untuk membina pasukan kerana ingin memberi saingan yang sama rata.

Bagaimanapun tindakan Kelas 92 United yang dilihat akan mengeluarkan perbelanjaan yang tinggi untuk menyediakan sebuah pasukan mantap mula dibimbangi pesaingnya.

Jurucakap Liga Perdana Utara berkata, "kelas 92 mempunyai dana yang banyak tetapi mereka tidak akan mengunakanya ketika ini kerana lebih fokus kepada campuran pemain muda dan berpengalaman.

Salford City , Manchester United

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klose Cipta Rekod Penjaring Terbanyak

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel