Atlet Taekwando Sarawak Raih Lima Emas Di Thailand

Atlet taekwando Sarawak.

KUCHING: Persatuan Taekwondo Negeri Sarawak (PTNS), yang sedang membuat persiapan untuk menghadapi Sukan Malaysia di Perlis penghujung bulan ini, merangkul lima pingat emas, tiga perak dan satu gangsa dalam Kejohanan Taekwondo TKS Thailand 2014 di Bangkok baru-baru ini. 

Pasukan ke kejohanan kali kelima itu diketuai pengerusi teknikal negeri Tan Check Joon dan ketua jurulatih pasukan negeri Kochphoom Nimmit dari Thailand.

Check Joon berkata pasukan itu amat fokus dan mempamerkan keyakinan dalam kejohanan dua hari itu dengan hasilnya Dayang Farhanah Abang Sazali, Marena Tee Zulariffin, Virtlam Umpau, Chai Chun Hui dan Mohd Amirul menyumbangkan pingat emas.

Audrey Nu Alexander Mula, Cynthia Li dan Tie Ton Siong memenangi perak manakala Enzo Scifo pula meraih pingat gangsa tunggal negara.

Tambah Check Joon, pencapaian pasukan itu meningkat berikutan latihan intensif mereka di Thailand sejak enam bulan lepas.

"Pencapaian pasukan kami semakin meningkat dan saya yakin mereka akan mengekalkan prestasi ini dalam Sukma di Perlis kelak," jelasnya.

sarawak, taekwando

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Artikel Lain