Allam Ancam Mahu Jual Hull City - Sukan | mStar

Allam Ancam Mahu Jual Hull City

Assem Allam
PEMILIK Hull City, Assem Allam memberi amaran akan berundur sekiranya sekiranya cadangan untuk menukar nama kelab itu gagal.

Cadangan itu kelihatan seakan-akan tidak berjaya selepas ahli lembaga Persatuan Bola Sepak Inggeris (FA) 'sebulat suara'  mencadangkan kepada ahli majlis untuk menolak cadangan tersebut.

Badan induk itu berkata selepas melihat laporan mengenai cadangan Allam untuk menukar nama kelab Hull Tigers dibatalkan.


Dalam kenyataan FA  pada mesyuarat Rabu lalu, anggota keahlian telah mencadangkan kepada ahli majlis selepas "rundingan dengan pemegang dalam dan luar kelab".

Kenyataan tersebut turut mendedahkan bahawa undian penuh akan berlangsung pada 9 April dan Hull perlu menjelaskan dengan penyerahan baharu serta alasannya.

Allam memberitahu kepada Guardian bahawa dia akan meninggalkan Hull jika perancangannya gagal, namun menafikan akan membubarkan kelab. 

Dalam masa sama dia turut menanyakan perkara ini kepada pemegang tiket semusim bagi mendapatkan undian dan Allam berkata: "Kami akan mengumumkan keputusan minggu ini, dan kami akan menerima cabaran berkaitan keputusan tersebut.

"Jika FA tidak membenarkan perancangan kami, kami akan berundur diri, letakkan kelab di pasaran untuk menjualnya. Kami tidak akan bubarkan kelab ini; banyak yang wang yang dikeluarkan. Saya akan mendapatkan duit saya apabila menjual kelab ini."

Hull City , Assem Allam , Hull Tigers

Artikel Sebelum

Drogba Kembali Ke Stamford Bridge

Artikel Berikut

Lebih Artikel

'Pendaki Bikini' ditemui mati kesejukan

Jutawan ditembak mati di luar rumah mewah