Ramdan Tekad Pamer Aksi Terbaik - Sukan | mStar

Ramdan Tekad Pamer Aksi Terbaik

PETALING JAYA: Pelumba muda 600cc negara, Mohd Ramdan Mohd Rosli tekad memberi saingan musim ini setelah kembali pulih daripada kecederaan pergelangan tangan kirinya tahun lalu.

Ramdan,17, mengalami kecederaan tersebut ketika menjalani latihan di Sepanyol sekali gus menganggap tahun 2012 bukan miliknya.

"Tahun lalu saya tidak beraksi dalam dua perlumbaan Kejuaraan Motosikal Asia Petronas (ARRC) iaitu di Taiwan dan Jepun gara- gara kecederaan.

"Malah saya juga gagal menaiki sebarang podium dan berada dalam kelompok kesepuluh keseluruhan," jelas juara kategori CP116 Kejuaraan Cub Prix Petronas AAM 2010 ini.

Menurut pelumba kelahiran Klang, Selangor ini, tahun 2013 membuatkan semangatnya berkobar-kobar untuk beraksi lebih baik.

"Buat masa sekarang saya masih lagi menjalani pemulihan kecederaan yang dialami tahun lalu dan segalanya berjalan lancar.

"Saya akan mula menjalani latihan dalam masa terdekat nanti.

"Tahun ini saya akan melakukan yang terbaik dan akan cuba dapatkan wildcard bagi menyertai kategori dalam MotoGP tahun ini," katanya.

Dalam pada itu juga, Ramdan menaruh harapan agar satu hari nanti dia mampu berada di tempat pelumba Moto2 negara, Hafizh Syahrin Abdullah ataupun pelumba MotoGP tunggal negara, Muhammad Zulfahmi Khairuddin.

Ramdan akan memulakan aksi ARRC pusingan pertama di Sepang pada April ini , manakala Kejuaraan Cub Prix pada Mac di Johor.

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Artikel Lain

Model buta sebelah kerana tatu mata