Majlis Nikah Nad Zainal Tertutup Tanpa Liputan Media - Hiburan | mStar

Majlis Nikah Nad Zainal Tertutup Tanpa Liputan Media

Nad bersama tunangnya Faliq bakal disatukan sebagai suami-isteri pada 18 Disember ini.
PETALING JAYA: Pelakon Nad Zainal akan melangsungkan majlis pernikahannya dengan Muhammad Faliq Amirudin, 27, dalam sebuah majlis yang diadakan secara tertutup pada 18 Disember ini termasuk tiada liputan media.

Nad atau nama sebenarnya Farah Nadia Zainal Abidin, 25, memberitahu perlu menghormati permintaan pihak keluarga yang mahukan privasi pada majlis istimewa itu.

"Majlis akad nikah akan diadakan selepas Zuhur di Bukit Jelutung dan ia akan dijalankan secara tertutup untuk ahli keluarga kami sahaja.

"Manakala majlis persandingan atau resepsi pula pada sebelah malam akan diadakan di The Roof Garden Hotel, Bukit Jelutong, yang mana saya menjemput teman rapat, sanak saudara dan rakan media," ujarnya kepada mStar Online.

Nad dan Muhammad Faliq yang berkerja sebagai pekerja belakang tabir mengikat tali pertunangan pada 31 Ogos lalu.

Kata Nad, sikap sederhana dan berpendirian membuatkan dia yakin dengan keputusannya mendirikan rumahtangga dengan pemuda tersebut.

Nad sudah mula mengedar kad jemputan kepada rakan-rakan terdekat.

Tambahnya, Faliq juga mempunyai ciri-ciri seorang lelaki yang layak dijadikan suami.

"Sudah sampai seru, jodoh agaknya. Dia seorang yang bersederhana dan berpendirian, lebih-lebih lagi dia selalu berada di sisi saya ketika saat susah dan senang.

"Alhamdulillah, dia juga banyak membantu dan menerima saya seadanya," ujar Nad.

Dalam pada itu, Nad meluahkan rasa syukur sudah lebih 70 peratus persiapan dilakukan dengan bantuan keluarga kedua-dua belah pihak.

Sementara itu, ditanya mengenai kerjaya selepas mendirikan rumah tangga, Nad akan terus aktif dalam lakonan seperti biasa.

"Insya-Allah selepas berkahwin saya akan terus berlakon seperti biasa, tiada yang berubah, lagi pula bidang lakonan sudah menjadi sumber pendapatan saya," ujarnya.

Nad Zainal

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan