Anak Datuk K, Adib Dilantik CEO Tune Studios - Hiburan | mStar

Anak Datuk K, Adib Dilantik CEO Tune Studios

Adib kini memegang jawatan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Tune Studios/Tune Records berkuatkuasa 9 Oktober 2014.

PETALING JAYA: Anak Datuk Seri Khalid Muhammad Jiwa atau Datuk K iaitu Mohd. Adib dilantik sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Tune Studios/Tune Records yang sebelum ini disandang oleh Allahyarham Jeremy Ahmad Maikel.

Adib, 24, menerusi laman Instagram miliknya memberitahu, selain memegang jawatan tertinggi itu dia juga bertindak sebagai pemegang saham syarikat kumpulan Tune tersebut berkuatkuasa 9 Oktober lalu.

"Saya ingin berterima kasih kepada semua di Tune Group terutamanya Datuk Kamarudin Meranun dan Tan Sri Tony Fernandes di atas kepercayaan diberikan kepada saya untuk memikul tanggungjawab dan mengalu-alukan kedatangan saya ke dalam keluarga Tune," kataA Adib dalam status Instagram miliknya.

Terdahulu, Jeremy, 31, yang memegang jawatan tersebut sejak 2012 meninggal dunia pada 9 April lalu di Mekah, Arab Saudi semasa mengerjakan Umrah.

Selain syarikat rakaman, Tune juga mempuyai rangkaian hotel seluruh negara yang mana ia merupakan anak syarikat kepada AirAsia Berhad milik Kamarudin dan Tony Fernandes.

Dalam pada itu, Adib dalam kenyataan sama berjanji akan berusaha dalam memberikan perkhidmatan terbaik dengan menghidangkan muzik terbaik kepada peminat di seluruh rantau Asia.

"Saya tidak sabar untuk memberikan peminat di rantau ini hiburan muzik terbaik," katanya lagi.

Tune Studios/Tune Records adalah studio rakaman terbesar di Malaysia menyediakan peralatan rakaman audio dan produksi dengan lebih 10 bilik studio yang terletak di Klang, Selangor.

Selain kerja-kerja rakaman, ia juga menyediakan kelas pendidikan dan latihan muzik yang terbuka kepada orang ramai dan pemain dalam industri seni.

Dalam pada itu pihak Tune yang dihubungi mStar Online berkata, satu kenyataan rasmi berhubung pelantikan Adib akan dibuat dalam masa terdekat.

Adib sebelum ini mempunyai syarikat rakamannya sendiri iaitu What's Up Entertainment yang bertanggungjawab menerbitkan album Inggeris ibu tirinya iaitu Datuk Siti Nurhaliza berjudul All Your Love.


Adib Khalid , Tune Studios.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Laporan Alyah Hamil Tidak Benar

Lebih Artikel

Isteri Adun Panti meninggal dunia