Rozita Che Wan Mahu Lelaki Kacak Tak Banyak Kerenah - Hiburan | mStar

Rozita Che Wan Mahu Lelaki Kacak Tak Banyak Kerenah

Rozita Che Wan
Rozita Che Wan

KUALA LUMPUR: Biarpun sudah berulang kali dikaitkan dengan lelaki muda, aktres Rozita Che Wan tidak keberatan mengakui dia sebenarnya mencari jejaka kacak, berkemampuan dan tidak banyak kerenah.

Rozita berkata, ciri-ciri itu adalah kriteria utama yang ditekankannya dalam membuat penilaian terhadap mana-mana lelaki muda yang cuba mendekatinya.

“Kalau saya hendak berkawan dengan lelaki muda, biarlah orang itu menepati kriteria yang saya cari.

“Saya suka lelaki yang kacak, tidak banyak kerenah dan matang dalam menangani hubungan, bukannya lelaki yang perlu saya bimbing,” katanya ketika ditemui mStar Online.

Justeru itu, kata pelakon siri Miss Octopus, ini jika dia ditipu atau dipermainkan, ia tidak begitu menyakitkan kerana menyedari hakikat dia menjalin hubungan dengan lelaki yang menjadi idaman ramai wanita.

“Kalau ditakdirkan saya dipermainkan oleh golongan itu, ia logik kerana saya sedar hakikat lelaki itu kacak dan berduit, sekali gus dia boleh buat perangai dan diidamkan ramai wanita.

“Apa yang menyakitkan kalau ditipu oleh lelaki biasa yang kekurangan banyak aspek. Sebab itu, saya lebih rela mencari kekasih yang kacak dan berharta,” luahnya.

Mengenai sambutan Aidilfitri pada tahun ini, Rozita berkata, dia bercuti selama 10 hari dan mahu menghabiskan waktu itu dengan bercuti bersama keluarga di pulau Langkawi.

“Ibu saya sangat suka pada Langkawi walaupun sudah berkali-kali kami ke sana. Tahun ini, kami sekeluarga ke sana lagi dan menghabiskan masa tiga hari dua malam untuk berehat dan membeli barangan.

“Selepas cuti tamat, saya akan kembali dengan komitmen duta produk dan pelbagai penggambaran drama bersiri dan filem,” kongsi pelakon telefilem Raya berjudul Lepas Raya Harap Balas ini.

Artikel Sebelum

Muka 'Jambu' Fadlan Untuk Lariskan VIP

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel