Karl Shafek Mula Jaga Tindak-Tanduk Selepas Popular - Hiburan | mStar

Karl Shafek Mula Jaga Tindak-Tanduk Selepas Popular

Karl Shafek
Karl Shafek

PETALING JAYA: Populariti mendadak yang dikecap pengacara dan pelakon Karl Shafek atau Karl sejak menyertai MasterChef Selebriti Malaysia membuatkan dia lebih berhati-hati di khalayak umum.

Pemilik nama sebenar Khairul Shafe Ibrahim, 32, ini berkata, impak populariti itu adalah baik untuk kerjayanya namun dalam masa yang sama turut membatasi kebebasan yang dinikmatinya sebelum ini.

“Sejak berkecimpung dalam bidang hiburan pada 2008, nama saya tidak popular dan kurang dikenali, sekali gus pergerakan saya lebih bebas ke mana-mana sahaja.

“Perkara itu berubah selepas saya menyertai MasterChef Selebriti Malaysia, di mana saya perlu lebih peka dalam tindak-tanduk dan kata-kata kerana lebih ramai yang memberikan perhatian,” katanya.

Beralih pada sambutan Aidilfitri, pengacara Hip TV (TV9) ini berkata, perayaan pada tahun ini menjadi lebih bermakna kerana dia dan adik-beradiknya dapat berkumpul pada pagi Syawal.

“Kalau tahun lepas, tiga lagi adik-beradik menyambut Hari Raya dengan keluarga mertua mereka tetapi pada kali ini kami berpeluang untuk berkumpul di rumah orang tua di Pekan, Pahang,” katanya.

Mengenai kerjaya, Karl berkata, selepas cuti Hari Raya dia bakal sibuk dengan persiapan pementasan teater berjudul Kawan-Kawan Yang Kita Suka (KKYKS) yang akan dipentaskan bermula 5 hingga 9 September depan di Stor Teater Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP).

“Pembabitan dalam teater KKYKS adalah kali kedua di bawah arahan Fasyali Fadzly selepas 1 Plastik Hitam pada tahun lalu. Saya terlibat dalam teater kerana mahu mengembangkan bakat dan kemahiran.

“Saya yakin teater berskala kecil begini mampu menarik perhatian umum kerana kekuatan dan kelainan cerita yang ditawarkan. Ini jelas dilihat daripada respons penonton pada teater-teater kecil yang lepas,” katanya.

Selain Karl, teater mengenai keikhlasan dan kejujuran dalam persahabatan itu turut membariskan Anas Ridzuan (Mentor 6), Fazleena Hishamuddin dan Ameera Ramly.

Tiket masuk yang berharga RM30 boleh didapati pada hari persembahan.

Maklumat lanjut, layari laman Facebook dengan carian Teater Kawan-Kawan Yang Kita Suka dan Twitter #KawanKawanYangKitaSuka.

Artikel Sebelum

Jehan Miskin Beraya Di Korea Selatan

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

default image

Isteri Sham (Kamikaze) Tuntut Cerai

Artikel Lain