Fatin Tempat Saya Mengadu - Ibu - Semasa | mStar

Fatin Tempat Saya Mengadu - Ibu

Rapidah bersama suami Ahmad Sabri Mat Baharin dan anak-anak, Mohd Addin Mutaqqin (depan, kiri) dan Mohd Iqram Fahmi Abdullah (depan, kanan) menatap gambar wajah Fatin di kediaman mereka di Flat Seri Selangor pada Isnin. - fotoBERNAMA

KUALA LUMPUR: Ibu kepada Fatin Iqmal Idziyani Che Aziz, yang terkorban dalam kemalangan jalan raya di Jordan pada Sabtu, menyifatkan anaknya berusia 21 tahun itu sebagai tempat dia mengadu apabila  memerlukan ketenangan.

"Dia adalah orang yang saya mengadu dalam masa susah. Fatin benar-benar rapat dengan saya," kata Rapidah Mat Rani, 47, di rumahnya di flat Seri Selangor yang dikunjungi oleh orang untuk mengucapkan takziah atas pemergian Fatin.

Rapidah, yang mempunyai tiga orang anak, teringat kembali bahawa anaknya pada suatu ketika pernah bercakap mengenai bertaubat dan kehidupan selepas mati.

"Saya tidak akan lupa apa yang dia memberitahu saya. Saya mendapati aneh untuk dia berkelakuan seperti itu, saya tidak banyak berfikir mengenai perkara tersebut selepas itu," katanya.

"Saya tidak tahu dengan siapa saya hendak bercakap selepas Fatin tidak ada lagi di dunia ini. Anak-anak saya yang lain tidak dapat memahami kesukaran  dalam mengharungi kehidupan," kata beliau yang jelas menampakkan kesedihan pada raut wajahnya.

Rapidah berharap bekas suaminya - ayah Fatin - Che Aziz Che Mahmud, 50-an, dapat hadiri pada upacara pengebumiannya.

Sementara itu, Ketua Pemuda Umno Wilayah Persekutuan, Mohd Razlan Muhammad Rafii menyampaikan bantuan kewangan kepada keluarganya.

"Duta Malaysia di Jordan sedang berusaha untuk membolehkan jenazah ketiga-tiga pelajar Malaysia yang terkorban dalam kemalangan dibawa pulang ke tanah air," kata Razlan.

Fatin, Hana' Azhar dan Al Najiatun Nailah Mohd Shafie - semua pelajar universiti Mu'tah - dilaporkan terkorban dalam nahas jalan raya di Ashrafiyeh, wilayah Mafraq semasa dalam perjalanan untuk menghadiri program keagamaan.

Dua lagi pelajar Malaysia yang cedera dalam nahas itu - Fatin Nor Syahirah Ramli dan Izzam Hasif Anuwar - yang sebelum ini dirawat di Hospital Kerajaan Mafraq - telah dipindahkan ke Hospital Al Amir Hamzah di Amman untuk rawatan lanjut.

Kesemua mangsa berusia lingkungan 20-an. - BERNAMA

-

Artikel Sebelum

Pusat RDC3 Dilancar Minggu Ini - Khalid

Artikel Berikut

Bahas Mengenai TPPA Secara Sihat - Salleh

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

"Saya tak kenal wanita itu" - Issey