Angelina Jolie Dilantik Duta Khas Pelarian PBB - Dunia | mStar

Angelina Jolie Dilantik Duta Khas Pelarian PBB

Angelina Jolie. - AP
Angelina Jolie. - AP

GENEVA: Agensi pelarian Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) berkata, aktres Amerika Syarikat (AS) Angelina Jolie dilantik sebagai duta khas bagi organisasi itu.

Seorang jurucakap Pesuruhjaya Tinggi PBB bagi pelarian berkata, Jolie akan memberi tumpuan kepada krisis yang kompleks yang mengakibatkan kumpulan pelarian manusia secara besar-besaran seperti di Afghanistan dan Somalia.

Adrian Edwards memberitahu pemberita di Geneva pada Selasa bahawa usaha mempromosikan Jolie dari duta keamanan kepada utusan khas mencerminkan kerjasama yang panjang untuk Pesuruhjaya Tinggi PBB Bagi Pelarian (UNHCR).

Beliau menambah bahawa "ini adalah kedudukan luar biasa yang mencerminkan peranan luar biasa beliau yang telah dimainkan untuk kami."

Edwards berkata, walaupun selama ini pelakon itu telah menderma jumlah yang besar kepada agensi, "setahu saya derma ini sama sekali tidak berkaitan dengan apa-apa peranannya." - AP

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Perahu naga bakal 'membelah' Tasik Putrajaya, 90 pasukan korporat berentap rebut gelaran juara!

SEMUA peserta nampaknya tidak sabar untuk menyahut cabaran bagi merebut gelaran juara perlumbaan perahu naga di Tasik Putrajaya.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030... ketahui suara dan harapan rakyat

RAKYAT menantikan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030 yang dapat memberi manfaat kepada segenap lapisan masyarakat.

default image

Ketuhar Panasonic Big Cubie memang power! Memasak kini lebih mudah, hidangan lebih sihat dan lazat

ANDA mahu memasak hidangan dalam waktu singkat? Panasonic Big Cubie boleh membantu.

default image

Jurang ekonomi penduduk bandar dan desa cabaran utama WKB 2030

JURANG ekonomi yang besar di antara kumpulan pendapatan, etnik serta kawasan luar bandar dan bandar antara cabaran besar yang dihadapi negara.

default image

UMP terajui usaha perkasa TVET di negara ini

SELEPAS 17 tahun ditubuhkan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini merupakan salah satu universiti utama di negara ini yang menawarkan Program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di peringkat tinggi.

Artikel Lain