suria

Rangnick mahu nilai prestasi MU terlebih dahulu sebelum tawar diri jadi pengurus tetap

Rangnick ingin lihat prestasi pasukan dahulu, sebelum syorkan dirinya sebagai pengurus tetap United

PENGURUS sementara Manchester United yang baharu, Ralf Rangnick berkata prestasi pasukan sepanjang tempoh enam bulan akan datang bakal menjadi kayu ukur sama ada dia akan mengesyorkan dirinya sebagai pengurus tetap kelab Liga Perdana itu atau tidak.

Pemain Jerman berusia 63 tahun itu dilantik pada Isnin secara kontrak sehingga akhir musim.

Dia juga akan memainkan peranan sebagai perunding untuk tempoh dua tahun.

Bekas bos RB Leipzig itu mengambil alih pasukan di tangga ketujuh itu buat kali pertama pada sesi latihan Jumaat setelah diberikan visa kerja minggu.

United akan melayan kunjungan Crystal Palace di Old Trafford pada hari Ahad.

"Orang-orang yang saya bercakap dengan, mereka sangat jelas bahawa ia adalah peranan selama enam bulan," kata Rangnick kepada pemberita dalam sidang akhbar pertamanya di kelab itu.

"Kami tidak pernah bercakap tentang apa yang akan berlaku pada musim panas. Buat masa ini, saya sedar sepenuhnya mereka mungkin sedang mencari pengurus baharu. Jika mereka bercakap dengan saya mengenai perkara itu, kita akan lihat.

“Jika mereka meminta pendapat saya, dan... semuanya berjalan lancar, kami membangunkan pasukan, malah saya mungkin membuat cadangan yang sama kepada lembaga, sama seperti apa yang saya buat di Leipzig sebanyak dua kali, apabila saya mengesyorkan kepada mereka, mungkin lebih baik untuk terus bekerja dengan saya selama satu tahun," katanya.

Rangnick, yang berada di bangku penonton ketika pengurus sementara Michael Carrick membimbing United untuk menang 3-2 ke atas Arsenal dalam perlawanan terakhirnya pada Khamis, berkata dia yakin dia boleh mengembalikan kehebatan pasukan itu. - Reuters

Dapatkan info dengan mudah dan pantas! Join grup Telegram mStar DI SINI

MU, United, pengurus baru, rangnick, prestasi

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain