United lakukan perkara sama ke atas Fred seperti dialami Pogba, Alexis Sanchez - Sukan | mStar

United lakukan perkara sama ke atas Fred seperti dialami Pogba, Alexis Sanchez

Fred menyertai United dengan bayaran lebih separuh daripada jumlah yang dibayar Arsenal kepada Lucas Torreira. - Manchester Evening News

PADA April lalu, Jose Mourinho berkata: "Saya rasa pasukan yang tiada pemain Brazil bukanlah satu pasukan."

Jurulatih itu hanya berjenaka ketika dia berkata begitu, tetapi mengesahkan akan menambah pemain Brazil ke dalam skuadnya pada penutup musim ini.

Mourinho mahu mendapatkan Willian, Alex Sandro dan Fred.

Sementara itu, lirik nyanyian penyokong United berbunyi: "Kami ada Sanchez, Paul Pogba dan Fred," tetapi mereka tidak menentang Arsenal.

Fred tersenyum ketika dia menuju ke bilik persalinan dan menyaksikan perlawanan dari kotak pengarah bersama rakan senegara, Andreas Pereira.

Kes Fred agak kompleks untuk difahami. Untuk rekod, pemain bernilai £52 juta (RM276 juta) itu merupakan pemain keempat termahal dalam sejarah United dan ketiga daripada skuad semasa.

Mourinho secara tidak langsung memilih Fred sebagai pengganti Michael Carrick dan tindakan jurulatih tersebut mengecualikan pemain itu daripada skuad Arsenal mencetuskan persoalan sama ada dia benar-benar mahukan Fred. 

Ketua Eksekutif United, Ed Woodward dan Matthew Judge tidak mengikuti kehendak Mourinho.

Fred sudah dirancang menjadi pengganti bulan Carrick sebelum lawatannya ke Carrington pada 3 Jun dan United melakukan banyak 'kajian' ke atas Fred, kata seorang sumber.- Manchester Evening News

Fred

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Fred berang sering disisih Mourinho

Artikel Lain