Man United terdesak ikat De Gea, kalut kontrak pemain lain bakal berakhir - Sukan | mStar

Man United terdesak ikat De Gea, kalut kontrak pemain lain bakal berakhir

David de Gea. Foto Reuters

MANCHESTER United tetap yakin penjaga gol mereka, David de Gea akan menandatangani kontrak baharu tetapi masa adalah sangat penting kerana perjanjian semasa pemain Sepanyol tamat pada musim panas akan datang.

Kembali pada musim panas, De Gea dilihat bersedia untuk menandatangani kontrak selama lima tahun lagi, tetapi kebuntuan timbul berikutan dia diberi gaji £350,000 seminggu, meletakkannya di kedudukan yang lebih dari sama dengan pemain lain yang mendapat bayaran tinggi, Paul Pogba dan Alexis Sanchez.

Kelab Old Trafford juga sedang berbincang dengan pemain kelahiran Perancis, Anthony Martial, dengan kontraknya juga akan tamat pada musim panas akan datang.

Martial kini tersepit di tengah ketegangan antara pengurus pasukan, Jose Mourinho dan naib pengerusi eksekutif kelab, Ed Woodward.

Mourinho yang gembira untuk pelepasan Martial pada jendela perpindahan pada musim panas, mempersoalkan sikap dan sumbangannya, sementara Woodward mahu pemain berusia 22 tahun itu menyedari potensinya begitu jelas di Manchester United.

Walaupun perjanjian kontrak Martial tamat pada musim panas akan datang, kelab itu mempunyai pilihan untuk melanjutkannya selama setahun.

Pemain tengah, Juan Mata dan Ander Herrera melihat kontrak mereka akan berakhir pada 2019. Herrera mahu kekal di Manchester United tetapi masih belum bersetuju dengan syarat baharu.

Manchester United terbuka untuk tawaran untuk Mata pada musim panas, setelah melanjutkannya selama setahun pada Januari lalu.

Nampaknya keputusan perlu dibuat dengan tepat mengenai masa depan barisan Manchester United kerana kontrak Phil Jones, Chris Smalling, Luke Shaw, Matteo Darmian, Antonio Valencia dan Ashley Young, kesemuanya bakal berakhir pada musim panas akan datang. - Mail Online UK


Manchester United , David de Gea

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain