Wenger dedah impikan Ronaldo sertai Arsenal - Sukan | mStar

Wenger dedah impikan Ronaldo sertai Arsenal

BINTANG sensasi Cristiano Ronaldo sebelum ini mengakui hampir menjadi pemain Arsenal sebelum menyertai Manchester United dari Sporting Lisbon dengan nilai £12.2 (RM65.3 juta) pada 2003.

Pemain antarabangsa Portugal itu menjadi salah seorang pemain terbaik dunia dibawah kendalian Sir Alex Ferguson dan memenangi lapan trofi utama sepanjang enam musim di Old Trafford.

Malahan, pengendali Arsenal, Arsene Wenger percaya kerjaya Ronaldo akan gemilang dan bersinar jika dia menyertai kelab itu suatu ketika dahulu.

Menerusi satu sesi soal jawab bersama peminat Arsenal, Wenger ditanya mengenai pemain yang diimpikannya untuk bermain dalam kelab itu.

"Saya hampir sahaja membawa masuk Ronaldo ke Arsenal dan jika ia benar-benar berlaku, ia pastinya mengubah sejarah kelab bola sepak Arsenal.

"Kisah dengan Ronaldo itu sangat hampir menjadi nyata," ujarnya.

Wenger turut mendedahkan cubaannya untuk mengambil Lionel Messi dan Gerard Pique pada 2003 sewaktu Cesc Fabregas keluar dari akademi Arsenal.

"Begitu juga Messi, kami semua berminat untuk mengambilnya sebagai pemain di kelab ini.

"Fabregas ada bertanya kepada Messi dan Pique untuk menyertai Arsenal namun ia tidak menjadi kenyataan," ujar Wenger lagi.-SkySports


Ronaldo , Arsene

Artikel Sebelum

Tuchel pengurus baharu PSG

Artikel Berikut

Nasib Rooney diketahui esok

Artikel Berkaitan

Artikel Lain