Ronaldo jadi kartun adiwira

BINTANG Real Madrid, Cristiano Ronaldo akan melakonkan watak superhero dalam siri animasi kanak-kanak.

Striker Force 7 bakal menyaksikan Ronaldo mengetuai pasukan superhero yang dicipta Graphic India dalam pelbagai platform seperti komik, permainan video dan juga media lain.

Siri animasi itu turut dibandingkan dengan Space Jam, komedi animasi 1996 yang menampilkan bintang bola keranjang Michael Jordan, Bill Murray dan pelakon Looney Tunes.

"Dengan cara sama bola sepak menghubungkan budaya dan masyarakat di seluruh dunia, saya percaya watak-watak animasi dan adiwira boleh melakukan perkara sama.

"Oleh itu saya teruja untuk menyatukan keghairahan terhadap bola sepak dan watak adiwira menerusi projek ini dan berkongsi dengan peminat saya," kata Ronaldo.

Ronaldo turut mengikut jejak langkah beberapa bintang ternama yang mencuba nasib dalam bidang produksi filem dan televisyen.

Bintang NBA dan NFL, Drew Brees, Tony Parker, Derrick Brooks dan Michael Finley turut memiliki syarikat produksi mereka, Argent Pictures yang terlibat menghasilkan filem American Made dan Hacksaw Ridge yang pernah mendapat anugerah Oscar.

Dalam pada itu, Ronaldo turut menghasilkan drama baharu untuk Facebook yang akan mengikuti pengembaraan sebuah pasukan bola sepak wanita di New York.

Drama tersebut boleh ditonton menerusi Facebook Watch, platform video on demand rangkaian sosial tersebut.

Rancangan terbaharu itu akan menyertai beberapa drama yang boleh didapati menerusi Facebook Watch seperti Humans of New York, Skam Austin dan Emmy-nominated Mind of a Chef.

Artikel Sebelum

‘Liverpool boleh menang’

Artikel Berikut

Rooney sertai DC United?

Klik

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Artikel Lain