Ozil Pun Tuntut Gaji Tinggi!

Mesut Ozil

MESUT Ozil mengintai kontrak baharu yang lebih hebat untuk kekal di Arsenal, jika kelabnya itu menandatangani Pierre-Emerick Aubameyang dan Henrikh Mkhitaryan dengan tawaran gaji yang tinggi.

Penyerang Borussia Dortmund, Aubameyang dan pemain Manchester United, Mkhitaryan bersedia untuk tiba di Emirates apabila Alexis Sanchez berpindah ke United dan dijangka memperoleh £200,000 seminggu.

Laporan Mirror menyatakan Arsenal sebelum ini telah menolak tuntutan Ozil untuk mendapatkan gaji yang sama, menimbulkan spekulasi bahawa pemain tengah Jerman itu mungkin meninggalkan kelab pada musim panas apabila kontraknya berakhir.

Tetapi Arsene Wenger menilai Ozil sebagai pemain penting dan sangat membantah untuk Ozil dan Sanchez dijual.

Wenger juga telah menegaskan bahawa Ozil tidak akan dijual dalam jendela perpindahan semasa.

Dan, lembaga pengarah Gunners dilihat mungkin lebih bersetuju dengan kenaikan gaji yang tinggi apabila Wenger berusaha untuk menggantikan Sanchez dengan dua atau tiga pembelian berkualiti berbanding seorang pemain.

Ozil kemudian harus menentukan sama ada dia masih perlu menjadi pemain utama Arsenal dengan gaji tertinggi atau sekurang-kurangnya mendapat gaji yang sama seperti Aubameyang dan Mkhitaryan.

Dortmund sebelum ini dianggap telah menolak tawaran awal £45 juta Arsenal untuk Aubameyang.

Tetapi tawaran hampir £54 juta, £2 juta lebih berbanding yang dibayar untuk penyerang utama semasa Alexandre Lacazette sepatutnya sudah cukup untuk mendapatkan pemain berusia 28 tahun itu.

Sementara itu, Mkhitaryan dan Sanchez dijangka melengkapkan perpindahan mereka pada Isnin atau Selasa.

Mkhitaryan dijangka melakukan pemeriksaan perubatan dengan Arsenal hari ini atau esok.

Sanchez akhirnya dikatakan akan berada di Manchester hari ini selepas mengucapkan selamat tinggal kepada rakan sepasukannya di hotel mereka pada malam Jumaat.

Mesut Ozil, Aubameyang, gaji tinggi

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Gracia Jurulatih Baharu Watford

Artikel Lain