Ronaldo Beritahu Rakan 'Mahu Ke United'

Cristiano Ronaldo

CRISTIANO Ronaldo sedang melihat peluang perpindahan musim panas dari Real Madrid dan dilaporkan telah memberitahu rakan sepasukannya untuk kembali bergabung dengan Manchester United.

Bintang Portugis itu dikatakan berasa sangat terancam di Bernabeu dan berasa 'dikhianati' oleh kelab kerana gagal memperbaharui kontraknya, menurut Diario AS.

Laporan itu menyatakan bahawa pemain berusia 32 tahun itu telah memaklumkan kepada rakan sepasukan tentang keputusannya dan telah mengaitkan tindakannya itu dengan hubungan tidak baik dengan presiden kelab, Florentino Perez.

Perjanjian semasa Ronaldo dengan kelab juara Sepanyol dan Eropah itu tamat pada Jun 2021 tetapi dia sebelum ini telah dijanjikan dengan perjanjian baharu dengan kenaikan gaji, tetapi ini belum dapat dicapai.

Dengan hanya empat gol liga yang dijaringkan oleh Ronaldo, Madrid berasa tidak ada tekanan untuk memperbaiki terma perjanjian baharu yang ditandatanganinya pada 2016.

Setelah menyertai Madrid dari United pada tahun 2009, pemegang anugerah Ballon d'Or itu memperoleh €21 juta setiap tahun, yang mana bayaran itu telah dikalahkan oleh Neymar di PSG (€36 juta) dan kontrak baru Lionel Messi di Barcelona (€50 juta). -footballEspana

Artikel Sebelum

Ramon Marcote Nyatakan Kekaguman

Artikel Berikut

Klik

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Artikel Lain