Skuad Lebuh Raya Bolot Enam Emas - Sukan | mStar

Skuad Lebuh Raya Bolot Enam Emas

PUTRAJAYA: Skuad berbasikal lebuh raya para negara meraih enam daripada tujuh pingat emas yang dipertandingkan pada hari terakhir acara berbasikal lebuh raya Sukan Para Asean Ke-9 Kuala Lumpur 2017 (KL2017).

Dengan tambahan enam pingat emas hari ini, kem berbasikal lebuh raya meraih 10 pingat emas daripada 14 yang ditawarkan untuk acara itu.

Enam kategori yang menyumbang emas acara lebuh raya lepas beramai-ramai hari ini adalah kategori (C4, (C5), (H1-H5), (C1,C2, C3) dan (B) lelaki manakala satu disumbangkan menerusi kategori (B) wanita.

Penyumbang pingat emas negara terdiri daripada Mohd Najib Turano (C4), Zuhairie Ahmad Tarmizi (C5), Lim Tao Keong  (H1-H5), Mohamad Syazwan Roshdi (C1, C2, C3), Nur Azlia Syafinaz Mohd Zais (B) wanita dan Aiman Asyraff Ahmad Bajuri (B) lelaki.

Secara keseluruhan skuad berbasikal meraih 22 daripada keseluruhan 26 pingat emas yang dipertandingkan dalam acara berbasikal trek dan lebuh raya.-- Bernama

Para Asean

Artikel Sebelum

Lompatan Emas Jonathan

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Malaysia Lebur Dominasi 10 Tahun Thailand

Klik

default image

WKB 2030 sasar taraf hidup lebih baik untuk rakyat di seluruh negara

WKB2030 adalah pelan 10 tahun yang diperkenalkan kerajaan dalam memastikan Malaysia terus berkembang dengan mampan.

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030... ketahui suara dan harapan rakyat

RAKYAT menantikan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030 yang dapat memberi manfaat kepada segenap lapisan masyarakat.

default image

Carum Perkeso untuk dilindungi walau bekerja sendiri kerana malang tidak berbau!

MATLAMAT utama mengumpul duit dan trip perjalanan, tapi adakah pemandu pengangkutan awam menyedari ‘malang tidak berbau’ ketika bekerja?

default image

UMP terajui usaha perkasa TVET di negara ini

SELEPAS 17 tahun ditubuhkan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini merupakan salah satu universiti utama di negara ini yang menawarkan Program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di peringkat tinggi.

Artikel Lain

Gadis nyaris dirogol lelaki bogel