Mourinho Bayangkan Perpindahan Lukaku Boleh Cecah £150 Juta

JOSE Mourinho percaya nilai perpindahan Romelu Lukaku boleh mencecah £150 juta jika perjanjian itu ditandatangani selepas Neymar mencatat angka tertinggi apabila berpindah ke Paris Saint-Germain (PSG).

United membayar pemain Everton itu £75 juta pada awal Julai, beberapa minggu sebelum PSG mengejutkan dunia dengan rekod perpindahan pemain Barcelona, Neymar pada £198 juta.

Kata Mourinho, jika urusan pembelian penyerang itu ditangguhkan hingga ke hujung tempoh perpindahan, tentunya United berdepan tambahan kos.

Perpindahan lain pemain Liga Perdana juga termasuk Nemanja Matic (£40 juta) dari Chelsea dan pemain Benfica, Victor Lindelof (£30.7 juta) apabula United menamatkan perbincangan awal musim panas.

"Rasanya kami bertindak bijak.

"Kami fikir mungkin sesuatu akan berlaku dan akan mengubah pasaran selamanya. Selepas Neymar segalanya berubah terutama daripada segi harga.

"Saya rasa pada 31 Ogos Lukaku mungkin mencecah £150 juta. Matic mungkin £60 juta atau £70 juta. Neymar mengubah segalanya. Jika perpindahan yang terbesar dalam sejarah masih lagi (Paul) Pogba, saya rasa Philippe Coutinho ketika ini berada di Barcelona pada nilai perpindahan £101 juta.

"Lukaku dan Matic kini mungkin menyebabkan kami menanggung kos £200 juta keseluruhannya, tetapi kerana kami telah tamatkan rundingan pada awal musim panas, kosnya lebih rendah," kata Mourinho dalam temubual eksklusif bersama The Times.

Mourinho berhasrat melanjutkan tempoh khidmatnya di Old Trafford selepas hanya bertahan dua tahun di Chelsea.

"Melabel saya sebagai pengurus jangka pendek adalah tidak adil," katanya.

Lukaku, Mourinho

Artikel Sebelum

Bibi Dapat Restu Terajui Kafa

Artikel Berikut

Perpindahan Coutinho Gagal Kerana Neymar

Klik

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Artikel Lain