3 Bakal Pemain Terbaik Dunia Pilihan Ronaldo - Sukan | mStar

3 Bakal Pemain Terbaik Dunia Pilihan Ronaldo

Cristiano Ronaldo

PENYERANG Real Madrid Cristiano Ronaldo telah menamakan Marco Asensio, Kylian Mbappe dan Ousmane Dembele antara yang lain sebagai pemain yang berpotensi menjadi pemain terbaik di dunia.

Ronaldo, yang telah memenangi Ballon d'Or sebanyak empat kali, bercakap ketika undian kumpulan Liga Juara-Juara di mana dia dinamakan sebagai pemain terbaik di Eropah oleh UEFA.

Dia ditanya oleh wartawan tentang pemain yang dilihatnya mampu menjulang anugerah itu apabila dia dan pemain bintang Barcelona Lionel Messi bersara.

Ronaldo menamakan sebilangan pemain muda berbakat, termasuk pemain yang menandatangani rekod dunia Neymar.

"Itu soalan yang sangat baik," kata Ronaldo.

"Saya melihat beberapa nama yang mempunyai potensi besar seperti Asensio, Mbappe, Neymar, Dembele, Hazard, Rashford dan beberapa yang lain. Dalam generasi akan datang terdapat sekurang-kurangnya 10 pemain dengan potensi yang sangat besar."

Asensio sudah menjadi bintang di Real manakala Hazard, Mbappe dan juga Rashford telah dikaitkan dengan Madrid, walaupun Dembele hampir melengkapkan perpindahan ke Barcelona.

Real dilaporkan menjadi destinasi pilihan Mbappe pada awal musim panas tetapi laporan baru-baru ini menyarankan bahawa pada masa ini dia lebih cenderung kepada perpindahan ke PSG.

Ronaldo juga ditanya sama ada dia pernah terfikir tentang kemungkinan berlakunya beberapa kejutan dalam bola sepak dan dia bercakap tentang persaingan Liga Juara-juara tetapi tidak menyebut mana-mana pasukan Liga Perdana.

"Pasukan yang sama setiap tahun, Real, Barca, Bayern, Paris, Juve.

"Saya tidak menjangkakan sebarang kejutan pada tahun ini. Empat daripada pasukan ini akan berada di separuh akhir." -EuroSport

Cristiano Ronaldo , pemain terbaik

Artikel Sebelum

Amaran Mourinho Buat Zlatan

Artikel Berikut

Sah Dembele Ke Barcelona!

Artikel Berkaitan

CR7 Lancar Minyak Wangi Terbaharu

Ronaldo Nampak Kesusahan Messi

Lebih Artikel

Yun Peng anak baik, dengar kata...