Arsene Wenger Lanjut Kontrak Dua Tahun

ARSENE Wenger telah menandatangani kontrak selama dua tahun untuk terus kekal bersama Arsenal.

Kolumnis Inside World Football, Matt Sciott mendakwa, jurulatih berusia 67 tahun itu telah menurunkan tandatangan di atas kontrak baharu walaupun tiada pengumuman rasmi dibuat ketika ini.

Ini kerana Arsenal dikatakan menunggu masa yang sesuai untuk membuat pengumuman dan tempoh terbaik ketika skuad berkenaan mencatatkan kemenangan.

Pada Sabtu lalu, Arsenal tewas 1-3 kepada West Brom - kekalahan keempat dalam Liga Perdana Inggeris sehingga memaksa kelab itu berada di kedudukan keenam liga.

Pengumuman itu juga dijangka akan menimbulkan kemarahan penyokong Arsenal dari seluruh dunia kerana mereka inginkan Wenger meinggalkan kelab berkenaan.

Kesabaran penyokong kelab tersebut telah sampai ke kemuncak apabila sebuah helikopter ditugaskan untuk membawa mesej menuntut kontrak baru tidak ditawarkan kepada jurulatih kelahiran Perancis itu.


Arsenal, Arsene Wenger

Klik

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Artikel Lain