TSG Sambar Bekas Jurulatih Baku Synergy, Kuatkan Pasukan

Jeremy Hunt.

KUALA TERENGGANU: Terengganu Pro Asia Cycling Team (TSG) mula mengatur strategi menguat pasukan dengan melantik bekas jurulatih pasukan Baku Synergy, Jeremy Hunt sebagai jurulatih.

Ketua Pegawai Eksekutif TSG, Farhan Abdul Wahab berkata jurulatih yang berasal dari United Kindom itu dilantik bermula 1 Disember lalu dan menandatangani kontrak bagi tempoh percubaan selama tiga bulan.

"Kita memilih bekas pelumba Team Sky berkenaan bagi memantapkan lagi pasukan TSG musim depan," katanya.

Farhan berkata Jeremy, 42, bakal menggalas tugasan utamanya dalam Le Tour de Langkawi dan Tour de Filipina tahun hadapan.

Mengikut rekod, pada tahun ini pasukan TSG berjaya menduduki tangga ketujuh menerusi Lumba Basikal Antarabangsa (UCI) dan tempat keempat Asia yang turut disertai 94 pasukan di seluruh dunia.

Beliau berkata setakat ini, TSG mendapat sokongan dan tajaan daripada 20  syarikat penaja di dalam dan luar negara dengan nilai tajaan berjumlah RM6 juta.

"Kita dalam proses bagi melakukan penambahbaikan dalam pasukan bagi  memastikan pasukan lebih cemerlang bagi musim depan.

"Walaupun dalam keadaan kegawatan ekonomi sekarang kita masih menerima tajaan daripada pelbagai pihak dan ini membuktikan pasukan TSG merupakan pasukan yang bagus dari segi pengurusan dan telus dalam setiap urusan serta mendapat kepercayaan penaja," katanya. - Bernama


TSG, Jeremy Hunt

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Artikel Lain