Manchester United Makin Hampir Dapatkan Henrikh Mkhitaryan - Sukan | mStar

Manchester United Makin Hampir Dapatkan Henrikh Mkhitaryan

USAHA Jose Mourinho untuk mendapatkan khidmat Henrikh Mkhitaryan kini semakin hampir selepas pasukan Borussia Dortmund mengaku menerima tawaran yang 'lebih baik' untuk pemain tengah itu.

Mourinho dilihat terdesak khususnya ketika United berusaha untuk mencipta penyerang terbaik.

Situasi rundingan telah berubah berbanding beberapa hari lalu terutamanya selepas ejen pemain berusia 27 tahun berkenaan iaitu Mino Raiola mengadakan perbincangan dengan kelab Bundesliga tersebut minggu lepas dalam usaha untuk memaksa perpindahan.

Yurannya adalah dipercayai sekitar £26million, dengan warga Armenia itu hanya mempunyai baki kontrak semasa selama setahun dan Dortmund seolah-olah kini bersedia untuk menjual Mkhitaryan.Bercakap mengenai pemain yang memakai jersi nombor 10 itu, Ketua Pegawai Eksekutif Dortmund, Hans-Joachim Watzke mengakui pada Selasa bahawa keadaan berubah.

"Keadaan kini yang berbeza," katanya kepada Sport Bild.

"Manchester telah membuat tawaran yang lebih baik. Dalam keadaan seperti ini selalu ada banyak perkara yang berbeza yang perlu dipertimbangkan dan akhirnya pada satu ketika kita perlu membuat keputusan.

"Dan memandangkan kita kembali berada dalam latihan pada Isnin, kami akan membuat keputusan pada hujung minggu. Saya telah menghubungi pihak berkenaan dan kami akan menimbang perkara ini pada hujung minggu. Dan kemudian pihak lembaga akan membuat keputusan itu... pastinya pada hujung minggu," katanya.

Dortmund kembali untuk latihan pra-musim pada Isnin depan sementara Mourinho dijangka memulakan kehidupan sebagai pengurus United pada Rabu.

Mourinho berharap untuk mendapatkan pemain baharu sebelum akhir bulan depan. -DAILY MAIL

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Mourinho Mahu Menangi Semua Piala

Artikel Lain