Rashford Ledak Dua Gol Bantu United Menang 3-2 Ke Atas Arsenal - Sukan | mStar

Rashford Ledak Dua Gol Bantu United Menang 3-2 Ke Atas Arsenal

MARCUS Rashford sekali lagi menjadi tumpuan apabila menjaringkan dua gol untuk Manchester United dalam aksi kemenangan 3-2 ke atas Arsenal bagi saingan Liga Perdana Inggeris di Old Trafford, lewat Ahad malam.

Minggu lalu, Rashford turut meledak dua gol dalam aksi Liga Europa menewaskan Midtjylland sekaligus mara ke aksi 16 pasukan.

Pemain muda berusia 18 tahun itu menjaringkan gol minit ke-29 dan 32’ manakala gol ketiga dilakukan Ander Herrera minit ke-65 permainan.

Biarpun ketinggalan 2-0 dalam tempoh 39 minit, pemain Arsenal Danny Welbeck berjaya merapatkan jurang gol pada minit ke-40.

Manakala Mesut Ozil membuatkan anak buah Louis van Gaal sedikit goyang dengan gol kedua The Gunners minit ke-69.

Bagaimanapun dalam tempoh 20 minit terakhir, kedua-dua pesaing itu gagal menambah jaringan yang menyaksikan United berjaya mengutip tiga mata penuh.

Van Gaal turut memuji corak permainan bijak pemain itu.

"Saya boleh bayangkan apa yang dibuat ketika separuh masa pertama kerana dia seorang penyerang, jadi dia muncul untuk menjaringkan gol.

“Perlawanan pertama sentiasa menjadi yang terbaik kerana dia boleh melakukan perkara yang diingini.

“Saya rasakan permainan pertamanya lebih baik. Biasanya setiap pemain yang kali pertama beraksi akan cuba membuat yang terbaik tetapi selepas itu perlu konsisten, dan perlu tunjukkan lebih baik pada permainan ketiga, keempat atau perlawanan kelima.

"Tetapi dia berjaya menunjukkan keistimewaannya itu pada perlawanan keduanya ini”.    

Artikel Sebelum

Keputusan Serie A

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Isteri Adun Panti meninggal dunia