F1: Malang Mengiringi Massa

PELUMBA F1 Williams-Mercedes, Felipe Massa dari Brazil meluahkan kekecewaannya terhadap malang yang menimpa dalam perlumbaan musim ini.

Massa sehingga kini hanya mampu mengumpul 12 mata dan berjaya berada di kedudukan ketujuh paling tinnggi iaitu dalam GP Malaysia dan Bahrain.

Dalam pelumbaan F1 GP China baru-baru ini, Massa hanya mampu memberi saingan hingga pusingan ke-15 selepas terdapat kesilapan yang dilakukan pada tayar belakang jenteranya.

Tayar belakang jentera Massa dilaporkan telah dipasang secara salah sehingga menyebabkan dia terpaksa mengaku kalah sebelum perlumbaan tamat.

"Saya sangat kecewa dengan apa yang berlaku (di China) dan saya juga kecewa dengan apa yang berlaku dalam banyak perlumbaan sebelum ini.

"Dalam perlumbaan pertama, seseorang (Kamui Kobayashi) telah membuatkan saya terkeluar dan kehilangan mata penting (di Bahrain). Ketika itu saya berjuang untuk berada di kedudukan keempat atau ketiga tetapi kehilangan mata yang dicari.

"Perlumbaan kali ini (di China) kesilapan kumpulan teknikal membuatkan saya kehilangan mata, walaupun saya  berasa semuanya berada dalam keadaan baik ketika memulakan perlumbaan tetapi tuah tidak bersama pada pertengahan saingan," luahnya.

Massa juga percaya gangguan tersebut telah merencatkan usahanya untuk memberi saingan  kepada pelumba lain yang sedang memungut mata.


Felipe Massa, Mercedes

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Artikel Lain