Import Dari Brazil dan Argentina Bakal Mantapkan JDT

Jorge Pereyra Diaz (kanan) akan memperkuatkan barisan serangan JDT selepas ini.

PETALING JAYA: Pasukan termahal dalam Liga Malaysia, Johor Darul Ta'zim (JDT) dilaporkan akan menandatangi dua pemain import baharu bagi menggantikan bintang dari Argentina, Pablo Aimar dan pertahanan Singapura, Baihakki Khaizan.

Jorge Pereyra Diaz iaitu bekas pemain bawah 23 tahun Argentina akan menggantikan Aimar manakala Marcos Antonio Elias Santos, 30, dari Brazil dikatakan akan mengambil alih tugas Baihakki.

Diaz, 24, yang bermain di Liga Primera B, Argentina berjaya memikat pengurusan tertinggi Persatuan Bolasepak Negeri Johor (PBNJ) dengan aksi pantas dan kelicikan yang dimilikinya.

Pemain muda yang turut menjadi buruan kelab Belgium dan Brazil akhirnya memilih untuk mewakii JDT kerana ingin menimba pengalaman bersama idolanya iaitu, Luciano Figueroa.

Aimar terpaksa diketepikan olah PBNJ selepas pemain terbabit mengalami kecederaan dan gagal membantu kelab selama beberapa minggu untuk mendapatkan kejuaraan dalam Liga Malaysia.

Sementara itu, bagi memperkemaskan bahagian pertahanan, PBNJ dilaporkan akan menjadi Antonio Elias iaitu pemain FC Nuremberg, Jerman sebagai pilihan utama.

Pemain terbabit menjadi pilhan berdasarkan saiz fizikal dan pengalaman di pentas antarabangsa sebelum ini.

Antanio Elias yang memiliki ketinggian 1.87 meter dijangka menjadi milik sah JDT sebelum jendela perpindahan pada bulan ini ditutup.

Bagaimanapun, PBNJ belum mengumumkan secara rasmi mengenai status kedua-dua pemain itu setakat ini.

Brazil, JDT, Argentina, Jerman

Artikel Sebelum

F1: Malang Mengiringi Massa

Artikel Berikut

Klik

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Artikel Lain